Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování z digitální kamery

Od: cameramann odpovědí: 24 změna:

Mám technický dotaz na kameru PANASONIC NV-GS17E. Chci stáhnout z kazet natočených na této kameře (miniDV) obsah do PC. Kameru sice připojím, ale víc ničeho nedosáhnu.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Píšete že kameru připojíte - to tedy znamená, že máte kabel i v PC rozhraní FireWire. Žádné originální CD nepotřebujete. Vytáhnout video z kamery umí mnoho programu - Corel videostudio, Pinnacle, Powerdirector, SonyVegas ... i dokonce Nero (Nero vision) i jiné free programy. Kameru zapnete, dáte do módu přehrávání,ale v poloze stop. Pak kameru ovládátete z PC pomocí programů. Uvedené programy umí video stříhat, přidávat zvuk, efekty ... exportovat do souborů v požadovaném formátu nebo vyvářet DVD-video včetně nabídek.

doplněno 06.04.13 23:45:

to cameramann - nevyjede vám hláška - jako připojení flešky ... atd. Mnou uvedené programy tohle zařízení detekují a umí jej ovládat.

hodnocení

2x

Ještě jednou možné způsoby propojení kamery s počítačem. Samozřejmě záleží na tom, máte-li kameru i počítač vybaveny těmito vstupy a výstupy. K přenosu videozáznamu do počítače potřebujete také vhodný program, který dokáže převést záznam z pásky kamery do vhodného souboru a poté s ním dále v PC pracovat. Ještě jeden způsob přenosu je, pokud je záznam na kameře proveden na paměťové kartě, zkopírování souborů do PC .

Stahování z digitální kamery
cameramann
hodnocení

OK zkusím to AV.

To by jste musel mít audio video garber kartu, případně hybridní TV kartu. Ale je to nejhorší způsob - degradace kvality.

cameramann
hodnocení

Tak já už fakt nevím. AV mi nepojede, IEEE1394 v noťasu ani ve stolním PC není a jiný systém nefunguje. Tak jak to stáhnout?

u kamaráda ;)

Asi jo, ale ještě nevím o nikom kdo má to rozhraní IEEE1394

Já a už hodně dlouho. miro

majsterjoe*

Chtelo by to ty ovladace na kameru. A pripojit pres to USB. Kdyz otevres treba windows movie maker, pripojis pres usb a zapnes, zobrazi se v tom makeru nove zarizeni?

doplněno 08.04.13 09:33:

cameramann

Datum: 06.04.13 19:27
Předmět: RE (4x): Stahování z digitální kamery

Ale jak? Tu kameru připojím, ťukne to jakože se něco připojilo, ale nikde jí nenajdu.

To je v poradku, taky se mi sama nezobrazi, ale ukaze se v programu.

cameramann
hodnocení

Jak už jsem psal, ovladače k tomu nedávali tenkrát. V Movie se nic neděje. Pokud se kamera v PC nehlásí, nemůžu jí ani najít a nacpat do Movie.

Jelikož se jedná o páskový záznam musí běžet přehrávání, samy od sebe tam ty data nepoběží, mně kamera jede jen s nektrymi programy.

albatros498022*
hodnocení

0x

K tomu se s kamerou dodává CD s programem MOTION DV STUDIO bez toho to nejde, mám NV- GS 280, ale stáhnete to do PC a pak ppotřebujete nějaký konvertor ny převedení do formátu použitelného mimo PC / DVD, MPEG2 , avi nebo něco podobnéhp/

cameramann
hodnocení

Teď jsem se dozvěděl, že musím mít na PC rozhraní IEEE1394. Ale jak to zjistím, že tam je?

06.04.13 18:17

Vizuálně

Stahování z digitální kamery #2
06.04.13 18:19

Systémově

Stahování z digitální kamery #3
cameramann
hodnocení

Hmm tak to nemám ani jedno.

cameramann
hodnocení

Tahle kamera je skoro 10 let stará a žádný program s ní nedodávali.

kohoutm2*

IEEE1394 je FireWire rozhrani, pokud ho nevidite ve "Spravci Zarizeni"ve Windows, tak ho pravdepodobne nemate, ale da se koupit za par stovek karta s timto rozhranim do PC. Rozmerove vypada "podobne"jako USB, ale je sirsi. obrazky jsou tady cs.wikipedia.org/...

Program na stazeni nahravek muzete pouzite treba tento WinDV - windv.mourek.cz/...

majsterjoe*
hodnocení

0x

To se divim, ze nemas k tomu CD. Deset let stara kamera? To ten cas tak uz leti? miniDV pasky nejsou uplne zastarale a kvalita je srovnatelna s nahravky na DVD, ne-li lepsi.

Pokud nemate original CD staci ho stahnout nekde z internetu, nebo stahnout jakykoliv free program na import videa. Pochopitelne to funguje i pres USB, ale ten tvuj port (rikejme mu firewire) je o neco rychlejsi. V Pc to poznas tak ze to mas ze ve spravci zarizeni tento radic bude uveden, jako 1394 a zaroven bude mit vstup na zadni strane PC, vypada to podobne jako USB. Je tam vyrazena znacka 1394. Takto ja prevadel filmy na PC, v notebooku mam pouze USB.

majsterjoe*

program winDVD doporucuji, super.

JInak ted sem to zkusil a neni problem to provest primo ve windows ve windows movie maker. Ale zalezi jaky windows mas.

hodnocení

0x

Musíte zde uvést jaké má kamera výstupy ( S Video , Audio/video , DV nebo USB )a zdali se jedná o analogový či digitální záznam. Toto je rozhodující pro konfiguraci počítače, případně o potřebě dalšího zařízení a programu pro střih videa.. miro

cameramann
hodnocení

Je tam taková trojvidlička /tu mám i na noťasu/, DV a S Video. To rozhraní jsem v PC nenašel. Mám Win 7

majsterjoe*

Tak potom pres USB.

cameramann
hodnocení

Ale jak? Tu kameru připojím, ťukne to jakože se něco připojilo, ale nikde jí nenajdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]