Nejste přihlášen/a.
Dobry den
budeme si kupovat prvni mycku a nevime co mame koupit na privod vody a jestli kohout na studenou vodu je stejny jako u pracky 1/2 coul a kdyz bydlime v byte tak mame moznost na teplou vodu ,tak mame ji tam zavest nebo se nam to nevyplati?Kupujeme tuhle mall.cz/... . Jake prostredky do zasoby a jake pri prvnim startu?Nemame zadne zkusenosti s kupovani prostredku do mycky
dekuji
doplněno 06.04.13 22:43:a chtel bych se zeptat koupil jsem prostredky dm denkmit cetl jsem na internetu pozitivni recenze na jak dlouho mi vydrzi lestidlo 1 litr ,sul 2 kg, prasek 2kg,vuni do mycky,cisteni do mycky, a 40 tablet kde by melo byt vsechno i lestidlo a sul,ale nic se prece nestane ,kdyz budu davat tablety , sul a lestidlo.
dekuji
jak byste resili odpad?dekuji
Privod do umyvacky je taky isty ako na pracku.Na teplu vodu nezapajat lebo tym by ste skratili dlzku cyklu. Do zasoby treba mat sol do umyvacky, lestidlo, a tablety, prasok alebo gel na umyvanie. A co sa tyka samotnej umyvacky Siemens- nic lepsie asi nekupite.Je to spicka.
a je nutno myt i vnitrek tehle mycky?A kdyz to zkrati cyklus tak to prece nevadi delaji to schvalne pro nizsi spotrebu hlavne,aby to umylo stejne a pri jake teplote se asi pouziva tepla voda?Jenom pri 70 stupni ,protoze pri rychlem cca 40 stupnu si nebude brat teplou vodu to si spis vezme studenou a ohreje ji
Obecně přívos teplé vody nevadí. Jen mrkněte do manuálu, na max. teplotu přívodní vody. Máme myčku Bosch a u té je to max. 60°C. Ale některé části mytí probíhají studenou vodou, takže je to zbytečné. K tomu připojení vody, pokud to nelze udělat jinak, se dá použít ventil, který se přidá za baterii. Vnitřek myčky se mýt nemusí, už z principu je přeci samočistící. Ale přeci jen nějaká mastnota a vodní kámen se usadí, tak je dobré jednou za čas použít speciální prostředek k čištění myček.
Na teplou vodu lze tuto myčku zapojit - max60°C. Je to zmíněno i v návodu k použití. Stačí jen přenastavit program myčky. Ovšem pokud byste ji měli připojit na el. bojler, tak se to nevyplatí. I v návodu je napsáno, že to vyrobce nedoporučuje. Vyplatí se to jen když máte levný ohřev vody - solární kolektor, tepelné čerpadlo. Což předpokládám v bytě nemáte.
Sůl do myčky stačí z Lidlu, drogerie DM, Tesco. Jejich značky stojí kolem 40kč. Ty "značkové"dvojnásobek a víc. Funkčnost je přitom stejná.
Tablety nebo gel musíte vyzkoušet. Každý má jinou zkušenost. Někdo nedá dopustit na značkové (Finish, Somat) a někdo zas na ty levné - "supermarketové".
Pak ještě je třeba leštidlo. Pokud použijete tablety v kterých už leštidlo je, tak nemusíte, ale jednak bude pořád svítit kontrolka(někdy se dá vypnout) a jednak leštidlo v tabletě nemusí stačit.
doplněno 05.04.13 20:45:" A kdyz to zkrati cyklus tak to prece nevadi delaji to schvalne pro nizsi spotrebu hlavne,aby to umylo stejne..."
Při napojení na teplou se ručně přenastaví program a cyklus se pak teplotě přizpůsobí.
" ...a pri jake teplote se asi pouziva tepla voda?"
Myčka má jen jeden přívod, takže buď jen studená nebo jen teplá.
doplněno 07.04.13 16:37:Začnu od konce: Nic se nestane, když k tabletám budete dávat i sůl a leštidlo. Myčka si to dávkuje podle potřeby.
40 tablet vám vydrží 40 mytí. Záleží jak často budete umývat.
Prášek obecně záleží jak velké máte balení a taky podle vašeho dávkování. Když budete mít (a pak mýt) často málo špinavé nádobí, tak můžete dávat míň prášku a ten vám samozřejmě vydrží dýl, než v opačném případě. Osobně, ale nemám zkušenost s praškem, takže vám nemůžu napsat ani orientační dobu. (snad jiný kolega rádce)
Sůl vydrží opět podle tvrdosti vaší vody. Pračka si dávkuje sůl sama. Nám 2 kg z Lidlu vydrží při mytí obden s tabletama cca 4 - 5 měs.
Leštidlo opět si dávkuje myčka. My máme litr (Lidl) snad na rok.
Vůně do myčky občas použijeme ty levné a vydrží tak 3-4týdny.
Čistič myčky pokud máte tento (nebo podobný) tak je na jedno použití. Mrkněte na návod na lahvi.
nech to na studenou , je to lepsi , nektere veci a oplachovani probiha ve fazi studene a teplou si ohreje /neni to nic extra , je to par litriku/ , jinak kupuju somat v akci 3,5kg v tesku nebo kaufu prasek kolem 200kc a vydrzi dlouho , jinak prasky pro me lepsi muzu si davkovat kolik chcu /rychly program , neni nic mastne tak tam dam pulku te nadrzky a je li moc mastne dam na dlouho plnou nadrzku a nasypu jeste trochu do mycky , at je prasek uz pri predmyti/ jinak sul je vsude stejna a levna , kupuju hrube zrna v kaufu cca 25kc. Jinak pak jenom v akci jar nebo finish /akce jsou skoro furt o cca 30-50% levnejsi/ , na plny program jak je vse mastne a krasne umyje.
Mám myčku napojenou na teplou vodu. Ale to proto, protože to výrobce dovoluje a protože mám plynovou karmu. Vím že teplota vody nejde přes 60´C, jak požaduje manuál. Používám práškový Calgonit Finis, v kanistříku, protože ho dám podle potřeby. Na skleničky a skoro čisté talířky po návštěvě méně, než po nedělním obědě s kačenou. Leštidlo jsem koupila snad před dvěma lety a mám ho stále. Opravář myček doporučoval obyčejný ocet a opravdu je to lepší. Sůl kupuju tu nejlevnější, lhostejno, od jakého to je výrobce. Vždycky, když uvidím cenově fajn, koupím ji. Nečekám, až bude třeba.
Líbí se mi v drogerii tablety a leštidla a soli, mají pěkné obrázky. Na začátku jsem se dala zlákat, ale všechny ty přípravky umyjí stejně tak dobře jako to, co používám dnes. Za ušetřené penízky si udělám jinou radost. Navíc, jsem přesvědčená, že co má mýt, to má mýt a co má leštit, to je úplně něco jiného. To nemá spolu v jednom výrobku co dělat, jak to je v tabletách 3v 1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.