Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síť vs. USB

Od: pcmaniak® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je nabíjení nějakého přístroje (např: MP3ky) přes el. síť rychlejší než přes USB a když ano tak zhruba kolikrát. Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na použitém adaptéru a na tom, co dovolí nabíjecí elektronika daného zařízení. Nedá se to říct obecně.

USB mají omezený proud cca na 500mA, zatímco třeba moje HTC nabíječka dá až 1A, tedy z nabíječky (v praxi) se nabije zhruba za polovinu času :)

hodnocení

Díky za radu, konečně se v tom trochu orientuji. :)

luke237
hodnocení

0x

Napeti a proudy jsou na USB dany standardem. Takze jestli oba zpusoby (notebook a zasuvka ke zdi) umi vyrobit maximum proudu, tak se to nabije za stejne dlouhou dobu.

Naproti tomu nektere mobily pouzivaji nestandardne velke proudy z USB (takze to vlastne neni USB, jen to pouziva stejny konektor) a jestli tedy k nabijeni pouzivaji napriklad az dvojnasobny proud, tak z USB se to pochopitelne bude nabijet 2x dele.

Standardy USB se pochopitelne stale vyvijeji a typicky novejsi verze je (vedle vyssi rychlosti) navrzena take na vetsi proudy.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jak je již uvedeno, tak je to asi různé. Já jsem zkoušel mobil nabíjet přes adaptér i USB a vždy je to časově stejné - nezaznamenal jsem rozdíl nebo je nepatrný. Nejlepší bude si to zkusit v praxi a porovnat. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]