Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je nabíjení nějakého přístroje (např: MP3ky) přes el. síť rychlejší než přes USB a když ano tak zhruba kolikrát. Díky za odpovědi.
0x
Napeti a proudy jsou na USB dany standardem. Takze jestli oba zpusoby (notebook a zasuvka ke zdi) umi vyrobit maximum proudu, tak se to nabije za stejne dlouhou dobu.
Naproti tomu nektere mobily pouzivaji nestandardne velke proudy z USB (takze to vlastne neni USB, jen to pouziva stejny konektor) a jestli tedy k nabijeni pouzivaji napriklad az dvojnasobny proud, tak z USB se to pochopitelne bude nabijet 2x dele.
Standardy USB se pochopitelne stale vyvijeji a typicky novejsi verze je (vedle vyssi rychlosti) navrzena take na vetsi proudy.
0x
Dobrý den, jak je již uvedeno, tak je to asi různé. Já jsem zkoušel mobil nabíjet přes adaptér i USB a vždy je to časově stejné - nezaznamenal jsem rozdíl nebo je nepatrný. Nejlepší bude si to zkusit v praxi a porovnat. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.