Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za součástku?

Od: papardelac odpovědí: 6 změna:

Ahoj, neporadí jmi někdo, jakých hodnot výkonu a odporu (výkon asi 5W) nabývá cementový rezistor značený 5W12KJ?

VIZ: item.taobao.com/...

Skoro to vypadá, že má odpor 12 KOhm... Je tomu opravdu tak?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vypadá to podle označení na těch 12 kΩ, ale to mi přijde na výkonový rezistor poměrně vysoká hodnota.

doplněno 03.04.13 13:17:

na 99% to těch 12 kΩ bude ;)

jabraka*
hodnocení

2x

5W také není příliš výkonu.Rezistor je keramický s uhlíkovou vrstvou.

JABRAKA

hodnocení

2x
Bude to 12 k ohmu.
Vetsinou se 5w odpory delaj myslim ze do 2200 ohmu ale to je asi podle vyrobce a pouzite technologie
papardelac
hodnocení

Děkuji Vám všem. :)

hodnocení

0x

Jsou to odpory drátové nebo metalizované zatmelené v keramickém obdélníkovém pouzdře obsypané pískem, jejich hlavní výhodou je bezpečnost proti požáru při případném přetížení, setkal jsem se i s provedením s tepelnou pojistkou (pružný kontakt na tělese odporu připájený nízkotavitelnou pájkou - při přehřátí se odpojí a odskočí)

doplněno 04.04.13 10:19:

zde je nabídka takových odporů v 10W drátovém provedení až do 15k

tme.eu/...

Takže jak je vidět watáž není u kiloohmových hodnot překážkou ;)

To ja jsem moc nezkoumal. Jen jsem to vzal podle toho co znamej prodava. Nejvetsi 2k2. 5w.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]