Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat video z kamery do PC

Od: jitka294* odpovědí: 10 změna:
Již předem děkuji za možné rady - porady. Dostala jsem videokameru panasonic D160 a ve filmování jsem nováček a tudíž nastal hned první problém, že mám na již uzavřeném / v kameře/ minidvd nahráno ledasco a nejde mi to přehrát v počítači, potřebuji k tomu nějaký program? V tomhle jsem opravdu nováček tak se odborníkům předem omlouvám. Fotky jsem si pěkně stáhla přes usb kabel, ale bohužel s videem mám problém a nevím jak ho přetáhnout do počítače a potom vypálit na klasické DVD zájemcům o toto video. Děkuji moc za odpovědi. *zed*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud to nenahrává an DVD jako Video-DVD, tak zcela určitě ano. Podívej se do manuálu, tam to bude popsané. Ke kameře bylo určitě ještě nějaký CD.
často se to řeší přes Fire-wire kabel. poradte.cz/..., ale to by bylo zbytečně složité. Nahráváte přímo na DVD, předpokládám, že tedy chcete DVD jen zkopírovat do PC a případně editovat. Jedinou překážkou může být DVD-RAM, který mnoho přehrávačů a mechanik neumí. Doporučil bych DVD-RW (také mazatelné) nebo DVD-R (jednorázová nahrávka).
jitka294*
hodnocení

děkuji za odpovědi, ale bohužel mi to opravdu nejde, ke kameře žádné CD nebylo, myslela jsem si že to opravdu půjde jednoduše jako s foťákem, ale nechce se mi to spustit. Ještě napíšu jestli třeba v tom nebude háček, že jsem nahrávala na DVD-RW /formát VR/ jestli to neměl být formát VIDEO, ale ten nevím zda jde přehrávat. Takže při vložení DVD do kamery jsem ho dle navádění zformátovala a dle manuálu jsem vybrala VR, a dále je to nahráváno LP /kvůli délce/ tak jestli nebude v tomhel ještě v něčem problém. Jinak jsem kameru napojovala k počítači přes USB kabel, ten Fire-wire kabel mi nabízeli v prodejně taky, ale nebyla jsem si jstá zda máme připojení u počítače, tak jsem vzala jenom USB ale prodavač mě taky ubezpečoval, že se přes tento kabel stáhle video, ale prozatím nic, tak nevím nevím. Dneska jsem to opět zkoušela, při otevření to po mě hnedka chce že to nejde spustit abych si našla jakým programem to video bylo vytvořeno, zkoušela jsem to spustit přes media player a bohužel nejde to, že tuto příponu nelze spustit. Tak ještě zkouším poprosit o další radu *ee* Děkuji
Formát LP na to vliv nemá. Zkus něco nahrát ve formátu VIDEO a přehrát v PC
jitka294*
hodnocení

tak jsem zkusila jiné dvd naformátovat na - video, a to se přehrává již normálně přes media player, no tak super! Ale co teďka s tím co mám na dvd naformátované jako na VR nevíte? protože když to určitě zformátuju tak to stopro to nahraný ztratím. *zed*
budes potrebovat program od vyrobce kamery... nemas nejake CD or DVD, ktere bylo u kamery? ;)
už jsem to pochopil, video jde stahnout, ale nejde prehrat... ok, ma nejakou zajimavou koncovku? (nebo avi?), bude se muset prekonvertovat na neco prehratelneho. Uvidime podle koncovky, ale vyrobce kamery by na to mel pamatovat na prilozenem CD/DVD :)
jitka294*
hodnocení

součástí kamery nebylo žádné cd ani dvd, znova jsem koukala do krabice, je tam spousta návodů v různém jazyce,
ale cd nebo dvd žádné. Jinak koncovku se hned podívám jakou to má, mám tam jakoby nahrané tři scény takže když mám do dvd v počítači tak se mi to nespustí, ale jsou zde tři soubory, které nejdou oteřít a všechny začínají tím VR a některé mají příponu VRo, a jiný což nechápu mají IFO, a před všemi je značení toho formátu VR, jinak opravdu když dvd zformátuju na video tak hraje OK.
Zkus si projít toto:
kiwiczech.net/...
jitka294*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]