Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat co si o tom myslíte. Příbuzný chce doma udělat ještě jeden elektroměr a byl u něj elektrykář aby se na to kouknul a napsal mu ceník. Jelikož se v tom taky trochu pohybuju tak když sem to viděl tak se mi to zdálo přitažený za vlasi. Prostě předražený. Já myslel že to kupuje velkoobchodně ale todle... to to maj vydřiduši levnější v elektře u nás než on. Já bych mu to klidně udělal ale nemám oprávnění a nechci aby z toho kdyby se něco stalo tak aby z toho byl nějákej průser.
CENÍK JE TAKOVÝDLE.
JEHO CENA NA INTERNETU CCA
Jističová skíň na povrch 12modulů 438 350-400 (souhlasim)
3F. stykač 489 jelikož nevím přesně jaký nemohu posoudit ale ty ceny tomu odpovídají
3F jistič 16 A/C 458 CCA 300 (nesouhlasim předražený)
1F jistič 10A 111 CCA 90 (nesouhlasim předražený)
1F jistič 16A 102 CCA 90 (nesouhlasim předražený)
3F elektroměr na DIN lištu 1686 CCA 1500 (budíž dalo by se to sehnat levnějc)
Drobný materiál 100
Práce a doprava 1200 opravdu nevím kdo jak to učtuje k tomu se vyjadřovat nebudu každý má jinou cenu.
Chci se zeptat zda si třeba mohu nakoupit materiál a on by to pouze udělal? Ptám se elektrykářů, kdyby vám zákazník řekl že tam chce namontovat to co má doma namontovali by jste mu to? Děkuji
Nezivim se jako elektrikar, ale napisu par zkusenosti.
Pokud se v tom vyznate a dokazete to spravne zapojit, tak to muzete zapojit s tim, ze vam na tom pak nekdo udela revizi. Bezne se to tak dela.
Elektrikari, kteri se tim zivi nakupuji ve velkoobchode a vetsinou tam maji jeste dohodnute slevy.
Nevidim duvod, proc by vam nemel elektrikar namontovat vami dodany material, pokud je vyhovujici.
Vse je jen o dohode, domluve a ochote.
Ano, lze sehnat levněji, je otázka zda ve stejné kvalitě. Pokud se s elektrikářem dohodnete na konkrétních značkách a typech, neměl by být problém, abyste si nakoupil sám. Ovšem ze zkušeností vím, že některé levnější typy například zásuvek se montují daleko hůře než jiné, takže co zákazník ušetří na materiálu, zaplatí za práci.
Navíc elektrikář bude držet záruku a asi zařizovat revizi...
Myslet si že sežene material ve stejne kvalitě a levnějc je dost naivní eletrikář ví co chce montovat a ví co od toho muže očekávat ze skušeností
doplněno 29.03.13 22:19:zapoměl jsem tam udělat mezeru mělo to být takto
Myslet si že sežene material ve stejne kvalitě a levnějc je dost naivní. Eletrikář ví co chce montovat a ví co od toho muže očekávat ze skušeností
pro toho pode mnou
šetřit na eletrice je neštěsí typu 16A jistič na 1.5mm2 kabel a podobně ...
nemyslím že elektroinstalace v obytné stavbě je něco na čem by se mělo hodně šetřit. Pokud by si zákazním stál za svím a přál by si abych mu namontoval jeho součástky které doma vyhrabal tak bych mu řekl že mu je namontuju ovšem nestahuje se na to záruka - takto to má mnoho řemeslníku od živnostníků až po velké firmy . .Ovšem co se týká cen zde uvedených ty ceny jsou přiměřené řekl bych že i dobré.
doplněno 29.03.13 22:19: samozřejmě dá se sehnat 1F jistič 10A za třeba 40 Kč někde v prodejně od výrobce noname někde z "boudy" otázkou je kvalita , otázkou je zda-li se nevyplatí koupit jistič za 90 Kč který vydrží mnohokrát déle , bude bezpečnější , myslím že by bylo celkem smutné kdyby jste kvůli ušetření 40Kč na jednom jističi přišel o majetek za 1 000 000 Kč kvůli požáru , na ELEKTRO MATERIÁLU NEDOPORUČUJI ŠETŘIT!
No nešetřit ale jak to poznat. Koupím rozčtyrku v kamenném krámě na dvoukolíkovou flexo šňůru a přijdu domů a ona hořela. A to byl zapnut televizor a satelit. Oba přístroje byly ve Standby stavu.
Jinou si rozdělám a zkontroluji. Tato byla snýtovaná tak jsem ji rozřízl. Někdo by řekl třeba slabší kolíky, plechy špatně pruží. Nic z toho není pravda. Rozvodná lyžina byle špatně nanýtovaná na kolík a hned byl přechoďák jako hrom.
Nýtování vyjde levněji než šroubování, už to je určitá známka "kvality"...
Například nýtované "psy" - prodlužováky s několikazásuvkou jsem doma nikdy neměl a ve firmě už vyházel...
Děkuji za názory, nejsem (ano on) neni tak bohatej aby kupoval nekvalitní věci. Já mám rád kvalitní výrobky a mám rád když vím že bude spolehlivý. Chce se to tedy domluvit s elektrykářem, to opravdu de? že bych si to udělal sám a pak by přišel pouze elektrykář skontroloval a dal štítek? Já to někde četl že když na to dává revizi tak že to musí montovat on že je to pak na jeho tryko. (ale záleží asi na tom jak to zkontroloval. Děkuji Ještě se zeptám kamaráda elektrykáře za kolik by to udělal on. Děkuji
No máte elektrotechnické vzdělání? jste elektrikář? máte "50ku"? NE!? tak to nechte na odbornících , kdyby jste vy něco zbastlil a on to potom potvrdil (ne všechny chyby jdou vidět na první pohled při kontrole) a potom kvůli tomu dům zhořel případně by byl někdo vážně zraněn elektrickým proudem tak by to byl jeho problém on by byl viník. Já osobně žádné takovéto potvrzením "domácím kutilům" ze zásady nedávám a když tak pouze na zásuvky a vypínače kdyby mě někdo zavolal že si sám zapojil rozvodnou skřín tak leda tak Pápá máváme ...
Nikde není psáno, že revizi dává ten, kdo montuje, většinou to bývá naopak, elektrikář namontuje a revizák zkontroluje a dá kulaté razítko.
Nevím, jestli bude elektrikář nebo revizák souhlasit s tím, že byste si to udělal sám, protože elektrikář by přišel o práci a revizák se bude zajímat, jestli to zapojovala osoba s příslušný oprávněním podle vyhlášky 50.
Ale o nákupu součástek s elektrikářem se dohodněte.
Ano, i já jako elektrikář mám "svého" revizáka!
doplněno 29.03.13 22:37:Vlastně dva, jednoho pro revize v měřených částech a druhého od PRE, když dělám na neměřených částech...
Kontakt na rozumného revizáka od PRE mohu předat. Toho druhého si nechám sám pro sebe, už takhle mi nestíhá
jen k té části - namontovat z dodaného materiálu. Pro montujícího je to výhodnější hlavně v tom, že nenese záruku za materiál, ale jen práci (pokud se nedohodnou jinak) Když se něco stane, tak je spor - příčina poruchy - chybná montáž nebo vada výrobku? Ale drobnou práci bych takto udělal. Dělat si v penězích z melouchu rezervu na výměnu jističe a čekat jak dopadne reklamace a co pak s ním (když udělám melouch jednou za čas, tak ten jistič třeba už nepoužiju atd.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.