Nejste přihlášen/a.
Jaké akumulátory do fotoaparátu Olympus C-725 Ultra Zoom. Do fotoaparátu jsou potřeba 4 tuškové akumulátory. Aby akumulátory dlouho vydržely, byly levnější. Máte někdo zkušenosti s tímto fotoaparátem?
Díky za rady
Cisak
Ten fotoaparát je asi 10 roků starý, tak nechápu dotaz na baterie.
Tos s foťákem nefotil?
Já mám stejnou řadu fotoaparátu a používám tam NiMH nabíjecí tužkové baterie s kapacitou 1800mA až 2500mA.
Na delší výpravu mám v rezervě ještě dvě sady NiMH baterií případně jednu sadu tužkových litiových baterií.
Baterie rozhodně nejsou a nebudou levné!
Běžná cena NiMH baterií s vysokou kapacitou je 100Kč/1kus.
Litiové baterie jsem kupoval za asi 60Kč/1kus.
Jakékoliv obyčejné baterie (zinko-uhlíkové) nejsou vhodné ani jako nouzové napájení.
Ani Eneloop nestojí 100 Kč/ks, stojí kolem 50.
Já používám Tronic AA 2,5 Ah z Lidlu (balení 4 ks za 90 Kč), nabíjím je tamtéž koupenou nabíječkou a jsem spokojený. Vydrží dost dlouho, ale stejně kupuji při každé akci aspoň jedno nové balení, "tužkovky" se nikdy neztratí.
doplněno 28.03.13 20:59:Používáno v: Panasonic Lumix DMC-LZ1 (už rozbitý) -> DMC-LZ2 a LZ3, Kodak EasyShare CX7530.
asi nejlepší jsou ENELOOP, ale aby dobře sloužily jakékoliv nabíjecí baterie, je třeba mít kvalitní ("chytrou") nabíječku, která
nabíjí každý článek samostatně, ne v serii a umí ukončit nabíjení, když jsou baterie nabité. Některé dovedou i změřit skutečnou
kapacitu baterií, která se dost často liší od údaje na nich napsané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.