Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké akumulátory do fotoaparátu Olympus C-725

Od: cisak® odpovědí: 3 změna:

Jaké akumulátory do fotoaparátu Olympus C-725 Ultra Zoom. Do fotoaparátu jsou potřeba 4 tuškové akumulátory. Aby akumulátory dlouho vydržely, byly levnější. Máte někdo zkušenosti s tímto fotoaparátem?

Díky za rady

Cisak

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ten fotoaparát je asi 10 roků starý, tak nechápu dotaz na baterie.

Tos s foťákem nefotil?

Já mám stejnou řadu fotoaparátu a používám tam NiMH nabíjecí tužkové baterie s kapacitou 1800mA až 2500mA.

Na delší výpravu mám v rezervě ještě dvě sady NiMH baterií případně jednu sadu tužkových litiových baterií.

Baterie rozhodně nejsou a nebudou levné!

Běžná cena NiMH baterií s vysokou kapacitou je 100Kč/1kus.

Litiové baterie jsem kupoval za asi 60Kč/1kus.

Jakékoliv obyčejné baterie (zinko-uhlíkové) nejsou vhodné ani jako nouzové napájení.

praivo*

Ani Eneloop nestojí 100 Kč/ks, stojí kolem 50.

Já používám Tronic AA 2,5 Ah z Lidlu (balení 4 ks za 90 Kč), nabíjím je tamtéž koupenou nabíječkou a jsem spokojený. Vydrží dost dlouho, ale stejně kupuji při každé akci aspoň jedno nové balení, "tužkovky" se nikdy neztratí.

doplněno 28.03.13 20:59:

Používáno v: Panasonic Lumix DMC-LZ1 (už rozbitý) -> DMC-LZ2 a LZ3, Kodak EasyShare CX7530.

hujer321*
hodnocení

2x

asi nejlepší jsou ENELOOP, ale aby dobře sloužily jakékoliv nabíjecí baterie, je třeba mít kvalitní ("chytrou") nabíječku, která

nabíjí každý článek samostatně, ne v serii a umí ukončit nabíjení, když jsou baterie nabité. Některé dovedou i změřit skutečnou

kapacitu baterií, která se dost často liší od údaje na nich napsané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]