Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncesionářský poplatek za prodejnu?

Od: zuzkakonecna* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat, kdo platí koncesionářský poplatek v případě, že je rozlasový přijímač v prodejně potravin a přijímač je osobním vlastnictvím jedné z prodavaček .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tady nejde jen o koncesionářský poplatek. musíte mít smlouvu se společností OSA nebo INTERGAM. jedná se o veřejnou produkci...

doplněno 27.03.13 19:16:

případnou odpovědnost nese zaměstnavatel prodavačky.

ladaadal*
hodnocení

0x

Přesně tak, musíš platit koncesionářský i za veřejnou produkci. Myslím, že až to tvůj šéf zjistí, zakáže ti soukromé rádio používat. Myslím, že koncesionářský platí majitel a OSE nebo INTERGRAMU platí provozovatel zařízení, tedy prodejny.

hodnocení

0x

Zuzko, pokud rozhlasový přijímač je umístěn tak, že to lze považovat jeko veřejná produkce pro zákazníky, platíte poplatek, navíc přístroj podléhá pravidelné revizi.

Pokud je někde zastrčen ve skladě, tak je to něco jiného, ale to byste se asi neptala.

ovczaak*
hodnocení

0x

Jen detail trochu mimo otázku,v odpovědích je osa NEBO integram,já si myslím,že se platí osa A integram.

ladaadal*

Myslet si můžeš co chceš, ale ve skutečnosti platíš jen jedno.

ovczaak*

Jojo,spousta lidí platí jen jedno.Ty jsi si zřejmě jistý,já ne a proto si to myslím.Myslím si,že to mají rozdělené,jedni vybírají za např. interprety,druzí za např.autory? A mmchdm,na radu účetní,platím v obchodě oboje,osu i integram.

ladaadal*

Plať si třeba biskupovi obědy, mě je to vcelku jedno. Já si jistý jsem, protože jsem dva roky veřejně produkoval a chodily mi kontroly od všeho. Až ti účetní řekne, že musíš platit horský pobyt v Alpách celé její rodině, protože to je v zákoně, tak jí ho zaplať, vyjde to laciněji, než otevřít knížku a do toho zákona nahlédnout.

To na Vás asi jen nepřišli... Opravdu se musí platit oběma.. OSA - zastupuje autory hudby a textu a INTERGRAM zastupuje výkonné umělce a výrobce zvukových a zvukově obrazových záznamů.

V INTERGRAMU jsem kdysi dělala brigádně na telefonu a ani Vám nedokážu říct, kolikrát jsem byla posílána do ... háje s tím, že už platí OSE a tudíž už nikomu jinému nechtějí.. jenže smůla.. Přestala jsem tam pracovat, protože to považuju za sprosťárnu a z vykonávaných praktik se mi zvedal žaludek.. Další zlodějina posvěcená státem..

doplněno 28.03.13 08:09:

Je pravda, že informace mám z doby cca před 8mi lety, třeba se něco změnilo, ale pochybuji.. Mohlo to být čistě jen tím, že pracovníci INTERGRAMU měli mylné informace nebo se báli dohadovat..

Tady je to docela hezky popsané:

ipodnikatel.cz/...

doplněno 28.03.13 08:27:

JJ něco takového *smich* Mně bylo nepříjemné už jen to, když na mě bylo křičeno do telefonu.. stačilo položit sluchátko.. ale vyříkat si to s tím "hospodským"z očí do očí, by bylo úpně jiné kafe.. to musí být vážně jen pro otrlé povahy.. :)

ladaadal*

To jsi rozumná ženská. Přesto tvrdím, že to není pravda. Byli na mě z Intergramu dvakrát a když jsem předložil doklad, že platím OSE, v klidu odkráčeli, aniž bych cokoli jiného dodával.

doplněno 28.03.13 08:11:

Myslíš, že se mě lekli, když mě viděli? *smich*. Možné to je, prostě po mě už nic nechtěli, když jsem platil OSU. Je to cca 3 roky zpět.

ovczaak*

Biskupovi obědy platíme zřejmě téměř všichni i když nechápu,co to má s tímto společného.Dovolenou účetní platím,ale jen v republice,u nás je krásně.Vyplácí se mi,hlídá,abych do něčeho nespadl.Začalo mne to zajímat,hledal jsem,ale nenašel.Mohu poprosit o odkaz,kde je napsáno,že pokud platím ose,pak nemusím intergramu,případně oaze? Pokud ho dostanu,bude účetní letos bez dovolené...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]