Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jde u nás používat elektronika z USA, která má napětí 110V a 60hz. Jedná se o žehličku na vlasy, takže bude asi potřebovat něco kolem 1500W. Není to levná záležitos,t proto se chci zeptat jestli mi bude fungovat. Vím že existují adaptéry, které mění náš proud na 110V ale jak je to u hz jsem nenašla a moc tomu celkově nerozumím. Budu moc vděčná za vaši odpověď
S pozdravem Nikola.
Kouknul jsem na žehličky, většina jich má příkon řádově v desítkách wattů, není těch 1500W překlep?
Hope - slušná žehlička má aspoň 1500 W, nejlepší 2 kW a aby se tomu dalo žehlička (pro běžné užívání) říkat - resp. aby se to dalo jako žehlička používat, minimum je 1 kW...
Magdone - za ty prachy u nás koupí slušné žehličky aspoň dvě...
Bmbx: uááááááááá - já už nevidím... Já si nevšimnul toho, že jde o žehličku na vlasy , možná proto, že já na hlavu potřebuju spíše leštičku...
Hope - sorry.
No ono jde o žehličku, která je v zahraničí o 2000 levnější, proto jsem o ní přemýšlela, ale asi bude lepší si ji koupit tady. S tím adaptérem by se mi vážně moc nevyplatilo:D Všem moc děkuju za odpověď
Je to odporová zátěž a triakový konvertor napětí na 110V by šel použít a je levnější, já bych se spíš obával bezpečnosti. Běžné americké výrobky nemají ochranu nulováním a v případě topného tělěsa bych to viděl jako velký problém v naší el. síti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.