Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje taková televize?

Od: jozef111* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda existuje takový televizní přijímač, který rozezná začátek reklamy a vypne alespoň zvuk? Z těch reklam (10 minut film a 15 minut reklama) mi už naskakují pupínky na hýždích.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

takové televize existují a dokonce se v ČR prodávají - koupil jsem si Samsung právě pro tento problém. Když jsem to reklamoval, že nefunguje ztišení u reklam, tak mi bylo řečeno, že je jediný problém - TV stanice v ČR nevysílají příslušné kódy, takže závěr je jednoduchý - TV existují,ale v ČR nefungují*bzum*

hodnocení

0x

Neexistuje. Některé televize ale umí srovnat zvuk na stejnou hlasitost, takže reklamy pak nejsou hlasitější, než všechno ostatní. Nic moc, ale aspoň něco.

hodnocení

0x

já si pamatuji, že kdysi byly videomagnetofony, (nebo jak se tomu říkalo) které se zapínaly automaticky podle přednastaveného kódu. V programu byla čísla pořadu, ta se zadala do magnetofonu, když před začátkem či na začátku programu přišel ten kód, autom. se zaplo nahrávání.. kolega tvrdil, že když měla být reklama, že se nahrávání vypnulo a po skončení reklamy zase zapnulo... a že nekouká doma přímé vysílání, ale většinou ze záznamu a vše bez reklamy...

tak snad ti, co o tom ví více, si všimnou dotazu. Vydržte!

Jde o systém Show-view, kdysi dávno, za rozmachu videorekordérů toto fungovalo tak, jak píšete. Nahrávání začalo přesně v okamžik skutečného začátku pořadu a během reklamy se nahrávání přerušilo (pokud byl tedy současně vysílán i systém VPS).

Dnes už dávno, díky pochopitelným zájmům investorů televizních společností, není tato výhoda funkční a pořad se nahrává kompletně celý i s reklamou.

imrous*

Jo jo show-view jsem také používal. Zlatý 90tý léta.

martinhajek*
Show-view nebyl vázán na systém VPS/PDC. Show-view bylo jen zjednodušené vkládání časů nahrávání, VPS byl jen spouštěcí a vypínací signál. Byly to tedy zcela samostatné a na sobě nezávislé funkce.
Několikrát se mi stalo, že byl kód Show-view uveden špatně, já osobně jsem tedy časy nahrávání většinou raději zadával ručně.
petr123*

Chytré televize to uměly samy. Pamatuju na staré Thomsony a myslím i Nokie, které si v době analogového vysílaní z teletextu dokázaly samy vytáhnout televizní program, ten zobrazit na obrazovce s možností nastavit nahrávání na videu včetně správného časového kódu (takže pokud program začal později než měl, spustilo se i nahrávání později).

.

Tenhle systém mimochodem dokázal zobrazit i informaci na jaký program se člověk právě dívá a jak dlouho ještě bude trvat. Přitom zrovna tyhle funkce se často prezentují až jako pokrok možný jen díky digitálnímu signálu...

petr123*
hodnocení

0x

Kup si televizi nebo HDD rekordér s možností "time shift", tedy s možností program zároveň nahrávat a přehrávat.

Zapni nahrávání a na pořad se začni koukat se zpožděním tak 20-30 minut od té doby co se začal nahrávat. Reklamy pak přejížděj "rychloposuvem". Reklamy tě už nebudou štvát ani kvůli hlasitosti ale hlavně ani kvůli tomu ztracenému času. :)

.

Na automatiku zapomeň, i když to technicky není problém tak není v zájmu televizních stanic vysílat informace o tom zda běží reklama nebo film.

zabu
hodnocení

0x

Kdysi kolega vyrobil detektor loga TV. Pokud byla v určitém míste obrazové informace příslušná barva, tak tak zvuk šel, jakmile přišla reklama, logo zmizelo a zvuk nešel. Bohužel dnes už to nefunguje. TV s těmi logy asi posouvají, a jsou v nevýrazných barvách, tak to celé přestalo fungovat. O ničem jiném nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]