Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha dat z Nokie 5310

Od: magnificent* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

U Nokie 5310 Xpress Music mi přestala fungovat klávesnice. Telefon zapnu, naběhne obrazovka pro vložení pinu a dál se nedostanu. Lze v tomto stavu nějakým způsobem zálohovat data? Když připojím tel. k Nokia pc suite, tak se nic neděje. Obávám se, že data už z telefonu nedostanu, protože je chyba ve svorkovnici, kde se připojuje klávesnice, protože po připojení nové klávesnice, stále nefunguje. Neexistuje nějaký program, který by uměl přímý vstup do paměti telefonu, bez potvrzování samotným mobilem? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Nefunkčnost nové klávesnice nemusí být způsobena chybou konektoru, může být v háji celá deska.

Myslím, že žádný běžně dostupný program toto nezvládne.

Vypínací tlačítko funguje?

To začlo najednou? Nebyl odněkud shozen, polit...?

doplněno 23.03.13 22:02:

Celý mobil rozeber a důkladně umyj!čistým! lihem, nech vyschnout a uvidíš.

doplněno 23.03.13 22:15:

Vykašli se na sprej, vyčisti to tím lihem.

magnificent*
hodnocení

Více méně si za to mohu sám, protože jsem ho chtěl vyčistit a použil jsem pěnu na čištění LCD (je bez alkoholu, vody a abraziv). Fak nevím, co mě to napadlo za hovadinu:(*zed* Nejdřív přestala fungovat tlačítka 1 4 7 * a potom celá klávesnice. Nyní se telefon rozsvítí po vložení baterie a zobrazí se, jestli chci vložit pin a tím končím... Je možné, že ta čistící pěna udělala někde přechodový odpor?

doplněno 23.03.13 22:09:

Mám tu speciální spray na čištění elektronických kontaktů, tak ho zkusím.

magnificent*
hodnocení

Po dlouhých peripetiích se mi podařilo zazálohovat data z mobilu. Děkuji za radu Praivo. Pokud by se něco podobného někomu stalo, tak tady máte návod, jak postupovat.

Koupil jsem isopropanol, čistí se s ním základové desky a nechá se sehnat v lepších elektro potřebách či v drogerii a také na internetu. Vzal jsem si vaničku a celou základovou desku ponořil do výše zmíněné kapaliny. Takto jsem postupoval 4x.

Poté jsem nechal základovou desku řádně vyschnout (cc 5h) a mobil následně smontoval. Funguje jako dříve:):)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]