Nejste přihlášen/a.
Předem upozorňuji,že v oblasti IT technologií nejsem odborník.Jsem majitelem mob.telefonu Huawei Vision.Mobil má vestavěnou navigaci,ale navigace nefunguje.Načte se trasa načte se moje poloha,ale nenaviguje - stále "hledá GPS" (nemůže najít satelity).Někteří odborníci tvrdí,že je nutný přístup k mobilní síti, jiní tvrdí,že ne (jen v případě stahování mapových podkladů).Mobil jsem z důvodu nefungující navigace dal na opravu v rámci záruky.Servis potvrdil závadu (při testu v servisu se závada projevila) a opravu provedl resetem softwaru.Ani pak však navigace nefunguje.
Byl bych rád,kdyby mi někdo potvrdil nebo vyvrátil,že při navigaci je nutný přístup k mobilní síti.
Díky za odpověď.
Nevím, jakou aplikaci používáš, ale obecně, pokud používáš mapy v režimu offline (máš je stažené telefonu a nestahuješ žádná další data), přístup k síti by neměl být potřebný. Závada bude pravděpodobně v samotném GPS modulu. Zkus ještě nějakou jinou mapovou aplikaci (nebo cokoliv, co používá GPS), jestli to nepůjde nikde, asi jde o HW závadu.
doplněno 23.03.13 16:30:Jestli nefungovala ani jedna a nepomohl ani reset, vypadá to na vadný GPS modul. S tím nic neuděláš, reklamuj to.
doplněno 23.03.13 16:32:Pardon, nevšiml jsem si, že jsi to už napsal.
Nemusí se nutně jednat o závadu. Hledání GPS obecně trvá dost dlouho a je potřeba, je vyhledávat v otevřeném prostranství. Doporučuji zkusit chytit signál GPS někde v otevřeném prostranství (tedy venku a ne mezi vysokými budovami). Pokud Váš mobilní telefon nezachytí signál do 10 minut, tak se s 99% pravděpodobností jedná o závadu.
Pro funkci GPS není nutný přístup k mobilní síti.
Pro použití klasické GPS navigace v telefonu stačí pouze signál GPS (internet není potřeba). Na mobilní internet dojde až si budete stahovat mapy Evropy nebo ty, které potřebujete. Klasická GPS v telefonu by měla tedy správně fungovat i v offline režimu telefonu. Moje rada zní, zjistěte si, jestli Váš telefon má klasickou GPS nebo pouze internetovou, pokud má klasickou, internet není potřeba, jen signál GPS.
Moc děkuji za Vaši odpověď a za Váš čas.Ale - jak jsem uvedl - nejsem odborník a nevím, jak mohu zjistit, zda můj telefon má klasickou GPS nebo internetovou GPS.Ve specifikaco je pouze uvedeno: GPS - ANO, EDGE - ANO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.