Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace v mobilu

Od: ferdapet* odpovědí: 7 změna:

Předem upozorňuji,že v oblasti IT technologií nejsem odborník.Jsem majitelem mob.telefonu Huawei Vision.Mobil má vestavěnou navigaci,ale navigace nefunguje.Načte se trasa načte se moje poloha,ale nenaviguje - stále "hledá GPS" (nemůže najít satelity).Někteří odborníci tvrdí,že je nutný přístup k mobilní síti, jiní tvrdí,že ne (jen v případě stahování mapových podkladů).Mobil jsem z důvodu nefungující navigace dal na opravu v rámci záruky.Servis potvrdil závadu (při testu v servisu se závada projevila) a opravu provedl resetem softwaru.Ani pak však navigace nefunguje.

Byl bych rád,kdyby mi někdo potvrdil nebo vyvrátil,že při navigaci je nutný přístup k mobilní síti.

Díky za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

Nevím, jakou aplikaci používáš, ale obecně, pokud používáš mapy v režimu offline (máš je stažené telefonu a nestahuješ žádná další data), přístup k síti by neměl být potřebný. Závada bude pravděpodobně v samotném GPS modulu. Zkus ještě nějakou jinou mapovou aplikaci (nebo cokoliv, co používá GPS), jestli to nepůjde nikde, asi jde o HW závadu.

doplněno 23.03.13 16:30:

Jestli nefungovala ani jedna a nepomohl ani reset, vypadá to na vadný GPS modul. S tím nic neuděláš, reklamuj to.

doplněno 23.03.13 16:32:

Pardon, nevšiml jsem si, že jsi to už napsal.

ferdapet*
hodnocení

Díky za odpověď a za Váš čas. Použil jsem navigaci, která byla přednastavena v základním vybavení,ale typ neznám. Použil jsem také navigaci Be-on-road a Sygic. Nefungovala ani jedna.

noviny*
hodnocení

2x

Nemusí se nutně jednat o závadu. Hledání GPS obecně trvá dost dlouho a je potřeba, je vyhledávat v otevřeném prostranství. Doporučuji zkusit chytit signál GPS někde v otevřeném prostranství (tedy venku a ne mezi vysokými budovami). Pokud Váš mobilní telefon nezachytí signál do 10 minut, tak se s 99% pravděpodobností jedná o závadu.

Pro funkci GPS není nutný přístup k mobilní síti.

ferdapet*
hodnocení

Díky za Vaši odpověď a za Váš čas. Podle Vaší odpovědi to vypadá na závadu - pravděpodobně vadný modul GPS.

hodnocení

2x

Pro použití klasické GPS navigace v telefonu stačí pouze signál GPS (internet není potřeba). Na mobilní internet dojde až si budete stahovat mapy Evropy nebo ty, které potřebujete. Klasická GPS v telefonu by měla tedy správně fungovat i v offline režimu telefonu. Moje rada zní, zjistěte si, jestli Váš telefon má klasickou GPS nebo pouze internetovou, pokud má klasickou, internet není potřeba, jen signál GPS.

ferdapet*
hodnocení

Moc děkuji za Vaši odpověď a za Váš čas.Ale - jak jsem uvedl - nejsem odborník a nevím, jak mohu zjistit, zda můj telefon má klasickou GPS nebo internetovou GPS.Ve specifikaco je pouze uvedeno: GPS - ANO, EDGE - ANO.

praivo*

PCmaniak si asi plete GPS a mapovou aplikaci - viz můj příspěvek výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]