Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit špínu na objektivu

Od: syrovik odpovědí: 6 změna:
mám dotaz, jak na šmouhy na objektivu? skoušel sem to párkrát mírně mokrým švédským hadříkem, ale prý se to vůbec nemá na mokro, tak nevím. Dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Další informace jsou zde:
fotoradce.cz/...
mil®
Tejdě koukám na ten odkaz a přesně to mám. UV filtry na každém objektivu. To jsem zapomněl napsat dříve. Perfektní ochrana, koupil jsem si je hned s objektivy. *palec*
syrovik
hodnocení

Děkuju za rady, zkusím to a snad to bude v pohodě

hodnocení

1x

Já na šmouhy na objektivu čístím několik let ALPOU a vatovými tyčinkami nebo kapesníky (poctivá totalitní bavlna)

a objektiv stále jako nový! *slunce*

Anebo když nejsem doma tak každá druhá ženská,kterou potkáš má v kabelce, " kosmetické tampónky s mikrovláknem", takže dýchnout a otřít.

opět vše = k NEZAPLACENÍ*jasne*

Ty švédské utěrky, to je teda dílo!

Není nad, opět stará klasika, látkové pleny! (samozřejmě čisté ) *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jde o objektiv skleněný,a drahý,jen štěteček a éter,případně čistý líh.Pokud jde jen o prach,vyssávám ho opatrně ústy.

U levných objektivů,převážně plastových,jen optickou utěrku a destilovanou vodu.Když je někdo až takové čuně,že má na objektivu zbytky oběda nebo kafe,tomu není pomoci.

JABRAKA

mil®
hodnocení

0x
Důležité je snažit se objektiv si nezaprasit! Od prachu ho čistím vlasovým štětečkem, který mám v uložený v pouzdře, a nebo malou utěrkou na brýle z takového jako mikrovlákna a dýchnout jen v nejhorším případě. Doporučuju moc neutírat, zůstanou tam mikrorýhy a je po focení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]