Nejste přihlášen/a.
Zdravím osazenstvo, mám na chatě pouze signal CDMA od Ufona a protože Ufon nenabízí předplacenou kartu, ale pouze paušál, pořídil jsem si Opencall, který funguje v jeho síti. Na podpoře opencallu mi tvrdí, že telefona Ufona u nich nefungují, protože pracují na jiné frekvenci.
Chci se zeptat, jaké telefonní přístroje na této síti budou fungovat, protože jejich nabídka v e-shopu je mírně řečeno "základní" a já bych si rád pořídil další, ale lépe vybavenější přístroj.
Děkuji za odpovědi předem, reagovat budu moci zřejmě až v neděli, protože jedu do sítě CDMA
Volání přes CDMA je opravdu na hraně funkčnosti volání. Ufon to je kapitola sama pro sebe a ještě se divim, že ještě v ČR působí. Pokud budete chtít více vědět, tak jděte do místního wifi připojení (něčí wifi sdílení) nebo přejít na 3G/CDMA mobilní Internet od O2 na Aukru 4sim karty za 1000Kč (cena za 1rok) FUP 100MB/den a každá sim karta ještě 100Kč kreditu na volání.
To je vskutku "kvalitni" podpora - Opencall je virtual v siti U:fona, tudiz celkem logicky oboje musi jet na stejne frekvenci, ktera je ano, mirne nestandardni (430 MHz, standard je 450 MHz).
Druha vec ovsem je ze i telefony z nabidky U:fona jsou mirne receno zakladni. Nejlepsi co maji je vysouvaci Ubiquam U300. Ale i tam je videt ze je to dosti velka historie. Ma bluetooh, fotak ale jen 1.3 mpix, MP3 prehravac, ale neumi pametove karty, display nic moc. Zaroven muze slouzit jako CDMA EVDO modem, ale ne plnou moznou rychlosti (neumi Rev A, jen Rev 0). Ale to u Opencall stejne nevyuzijes. Na eshopu ho navic nemaji (ale na prodejne ano).
Děkuji, mám stejný názor, šlo mi o tu frekvenci. Skylink provozuje v Rusku prý na této fr. síť, tak se podívám i tam.
Jinak co se týká podpory, bohužel neodpovídá ani mapa pokrytí, a to dost výrazně.
Jsem si skoro jist že neprovozuje, Skylink ma CDMA na standardnich 450 MHz. Telefony nabizi podobne, ale u nas nepujdou. Pasmo 450 MHz u nas zabira O2, puvodne pro analogove mobily NMT, nyni pro ciste datovou sit CDMA EV-DO.
Ufon (Mobilkom) nikdy nemel licenci a pridel frekvenci pro mobilni telefonii. Kdyz to legislativa umoznila, svou sit rozjel na frekvenci 430 MHz, kterou mel puvodne pridelenou pro digitalni vysilacky. Z toho plyne ze telefony a modemy si musi nechat specialne upravovat a tedy nezbyva se nez spokojit se s jeho nabidkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.