Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohybové čídlo vs krb

Od: nicko odpovědí: 16 změna:

Elektrikář mi na chodbě zapojil světla na pohybová čidla. Ovšem večer po setmění se začly rozsvěcet samy od sebe a to nepřetržitě. Rozsívtily, zhasly, rozsvítily a pořád dokola. Nastavení citlivosti ani času nepomohlo. Podle mě je problém v tom, že z obýváku mi od krbu proudí teplý vzduch, je to otevřený prostor ve tvaru U. Pokud je to tak jak si myslím, je nějaké čidlo, které by takto nereagovalo? Nebo jak situaci řešit? Opravdu nerad bych sekal do zdi vypínače, když už je i vymalováno.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Typická reakce PIR detektorů... reagují na teplotu...místo běžného PIR ( infračerveného - INFRAROT) bych do chodby nechal namontovat ultrazvukový (US) nebo mikrovlnný detektor (MW), fungují podobně jako radar... funkci takových detektorů pro změnu opisuje např na acces.cz/...

praivo*

InfraRed (US - UltraSound, MW - MicroWave) ;)

hodnocení

0x

Ten krb za to může, je to psané i v návodu, že to ruší tepelné zdroje. Citlivost nepomůže, ta je myslím jen na okolní svit. To čidlo právě funguje na rozdílu teplot, člověk má vyšší teplotu než okolí.

Jak to řešit, nenapadá mě nějaké řešení bez nutnosti hýbat s rozvody, třeba má někdo lepší nápad.

doplněno 17.03.13 08:36:

Než to napíšu, tak už máš lepší odpověď *palec*

hodnocení

0x
Nech si tam dat mikrovlne nebo ultrazvukove ty reagujou na zmeny propozice okoli. Kdezto pir cidlo reaguje na prichozi tepelnou energii. Pozor zase aby jste nemeli kanalizacni rouru ve zdi. Kdy pri splachnuti by se mohlo stat ze to vezme . Snad ji tam nemate. :)

zabu
hodnocení

0x

Ultrazvuk v žádném případě. Škodí zdraví, nesmí se používat za přítomnosti lidí a zvířat. A dávat na světlo mikrovlnu, no nevím. Budete mít možná problém se seřízením. Občas "vidí" i za zeď.

Zkusil bych výměnu čočky, pokud to u čidla jde. Existují čočky s různou charakteristikou, jako zvířecí, záclona apod. Dále bych zkusil nasměrovat lépe čidlo, tak aby nevidělo do toho proudu teplého vzduchu. U některých čidel jde hýbat i se svislou charakteristikou paprsku. No a zkusit jiné umístění čidla, opět se vyhnout pohledu na teplý proud.

praivo*

Čím ultrazvuk škodí zdraví? Že může vadit zvířatům, která ho slyší, to vím, ale co by to mělo udělat s člověkem?

doplněno 17.03.13 20:11:

Kdybych měl něco, co umí vydávat ultrazvuk, tak bych to klidně zkusil.

zabu

Praivo, tak si to zkus, posedět doma pár hodin se zapnutým UZ čidlem. Garantuju ti, že tě večer bude tak bolet hlava, jako nikdy. odzkoušeno, Proč myslíš, že mají autoalarmy s UZ možnost ten UZ uživatelsky vypnout? Kvůli zvířatům a třeba kvůli dětem v autě.

No a pro Davida. Nepletu si mikrovlnu s mikrovlnkou neboj. Na to mám příliš mnoho zkušeností. S obojím. To, že mikrovlnné čidlo vidí i přes dvě zdi ví každý montér zabezpečovaček. Myslím, že jsem to napsal jasně, jen ty máš problém pochopit psaný text. Nebo že bych nebyl v psaní tak dobrej? Možná.

noc tomu nevěřím že by to lidem (zvířatum nevim) něak vadilo když jsme někde něco dělali a čidlo se instalovalo tak si nikdo nikdy ještě nezěžoval a mistr nám o tom ve škole nikdy nic neřikal a to jich instaloval už mnoho za svojí karieru ezs tak něak mi do hlavy neleze ... *bzum*

zabu

Davide, o čem prosím diskutuješ? Nauč se prosím přesněji vyjadřovat. Kdo se v tom má vyznat.

Jaké čidlo jste instalovali? UZ nebo MW? Já myslím, alespoň doufám, že je z mých odpovědí jasné na co a jak reaguju. Tedy ještě jednou: MW NEŠKODÍ lidem, ale vidí občas i přes dvě zdi. A to může být problém, když za tou zdí je třeba veřejná chodba.

Na rozdíl od UZ čidla, které pokud běží v místnosti, vytváří nepřetržitý tón o kmitočtu přesně 40kHz. Tón je řízen krystalem a má dost velký výkon. No a tento tón, přestože ho lidské ucho neslyší, tak ho tělo(ucho) vnímá, a zatěžuje organismus jako každý jiný hluk. Je to o to zákeřnější, že ho neslyšíš. Delší expozice způsobuje bolest hlavy, nervozitu, podráždění, únavu a já nevím co ještě.

zabu

praivo: Na burze na setkání v Holicích jsme UZ měničů měli spoustu. Jak vysílacích, tak přijímacích. Pokud na takové akce jezdíš, stačilo se zeptat. Hi. A astabilák s krystalem 40kHz už nic není.

Tady si někdo plete mikrovlnku s čidlem. Čidla jsou vyráběná normálně a schválená. Výměna čidla je nejednodušší řešení a nejučinější. Když tam budu šachvat s fresnelovejma čočkama tak to nemusí vyjít protože nevíme jak je čidlo natočeno a vzhledem k tomu že ten eleltrikář nevěděl že pirkum dělaj problémy tepelné zdroje tak on si muže ťukat na čelo jakou čočku a ptat kde to najde (možná taky ne )

buss

Když ten UZ škodí, proč se používá na léčení? Pak si musíme ujasnit, o jakou frekvenci jde. Ano, některým zvířatům škodí, psi údajně slyší až 100 kHz. Vemte si píšťalky. A jiná je používají k lokaci. Elmagnetickými vlnami jsem bombardováni furt.

zabu

UZ čidla používají 40kHz. A jsou to zvukové vlny, nikoliv elektromagnetické.

nizko
hodnocení

0x

Tak pozor dnes jsem v krbu netopil a po setmění nastal ten samý problém. Jen doplním že se jedná o stropní čidla. Jediné co mě ještě napadá je že to snímá teplo přímo z bondovek, čidlo je od nich asi 20cm

No nevim jestli teplo z bodovky ale spíš ten krb mohlo do něj něak fouknout a chladnější vzduch aktivoval pirko

zabu

To teplo z bodovek by to mohlo způsobovat. Pokud jste v krbu netopil, tak je málo pravděpodobné, že by to způsobil jen nějaký průvan. Infra čidla používají senzory citlivé na teploty kolem 37°C. Takže ten proud teplého vzduchu z těch bodovek je možná reálný. Ale potom nechápu, co to rozsvítí. Ten první impuls musí být od něčeho jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]