Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD přehrávač - sekají se filmy

Od: purple* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, máme DVD přehrávač Sencor, do kterýho jde dat i USB. Problém je, že při přehrávání filmu z flashky se většinou sekne a nejede dál. Někdy po pěti minutách, někdy dýl jak za polovinou a někdy taky vůbec. Filmy to není, v počítači mi přehrát normálně jdou a flashkou taky ne, dělá mi to takhle na dvou. DVDčka jdou přehrávat bez problémů. Nevíte někdo, co s tím?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Zkontrolovat kompatibilitu video formátu DivX4.0 není už DivX5.0 apod. Moje Smart TV taky nebere určitý typ mp4 souborů.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, může to být, jak již uvedeno, nesprávným kodekem. Já mám ale zkušenost, že takový film se vůbec nenačte a přístroj oznámí "nesprávný formát souboru". Pokud je ten Sencor starší, tak tam asi bude USB 1.1 a v kombinaci s pomalejší flashkou by mohl být problém v rychlosti přenosu dat. To můžete ověřit tak, že problémový film vypálíte na nosič DVD (jako soubor AVI a třeba na DVD-RW). Pokud by šel přehrát v mechanice, tak nebude problém v kodeku. Nebo můžete na flashku zkusit nahrát film s MPG koncovkou - tam by neměl být žádný problém s kodekem. Obecně - ty soubory s filmy jsou stále větší a jejich kvalita (obraz a zvuk) je vyšší. Potom jsou ty nároky na přehrání také vysoké a Sencor to možná nezvládá. Já pamatuji, že film AVI měl velikost asi 700 MB, ale dnes už to je v GB a je také vyšší bitrate. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]