Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární nabíječka nenabíjí

Od: martinzprahy* odpovědí: 6 změna:

Zakoupil jsem si solární nabíječku ( cdr-shop.cz/...) protože trávím většinu času mimo město a mimo zásuvek. Bohužel po rozbalení a následném nabití jsem zjistil že se můj mobil tj. Samsung Galaxy W s nabíjením přes mini-Usb, prostě nenabíjí... Nevíte co stím? Ať střídám kabely jak chci, nezobrazí se ani upozornění na telefonu o nabíjení nebo prosté probliknutí že se něco děje... Jiné USB věci se začnou napájet bez problému...

doplněno 15.03.13 16:07:

Stará nokie 5310XM po připojení jak usb tak nabíjecího drátu, upozorní že se nabíjí/je připojené usb. Ale Samsung ne... (vyzkoušel jsem drát od Samsungu i od Nokie, výsledek stejný)

doplněno 15.03.13 16:23:

Zjistil jsem že můj mobil není jaksi podporován... Nicméně jsem to nevzdal a potřebuju poradit jestli se mi vyplatí redukce usb5 pin na mini... ( lan-shop.cz/...), přičemž doufám že redukce zabere...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

a interní baterku máš nabitou? Ten panýleček svým výkonem nemá šanci pokrýt ani samotnou spotřebu toho telefonu, natož nabíjení (dá cca 1/10 výkonu co dává normální nabíječka)

doplněno 15.03.13 16:25:

takež konektor ani nejde do telefonu připojit? potom se nemůžeš divit, že nenabíjí ;)

doplněno 15.03.13 16:25:

to byla reakce na doplnění otázky - o konektoru

martinzprahy*
hodnocení

Jo... nabitá je plně... Zkoušel jsem i zapojit do počítače a pak připojit mobil ale... nic...

doplněno 15.03.13 16:27:

Konektor sedí, při připojení kabelu k mobilu a k počítači začne nabíjení. V případě připojení mobilu k s. nabíječce, ne.

doplněno 15.03.13 16:33:

Jde mi o to nabít mobil. Když nenabiju mobil, pak nabíječka je bezvýznamný kus křemíku a drátků.

hanher*

Je to již delší dobu, ale kolega z práce měl podobný problém.

Někdo mu poradil mám dojem že zapnout v menu ladění USB, a pak mu to nabíjet šlo.

Právě proto, když se mi posledně nechtěl nabíjet mobil z PC, zapnul jsem ladění, a bylo po problému.

Za zkoušku nic nedáte. . .

martinzprahy*
hodnocení

Oh.. to mě nenapadlo... Vyzkoooším...

doplněno 15.03.13 16:45:

Ne... bohužel... :(

doplněno 15.03.13 16:53:

Objednám a vyzkouším redukci za cca 50 korun a v případě neúspěchu ukládám do skladiště 13, pod označením "Dokáže nabít" do oddělení lží.

ale k čemu vám bude redukce? co chcete měnit, když konektor na obou stranách sedí?

martinzprahy*
hodnocení

No.. kabel od výrobce nesedí 5ti pin do mini nenarvu a když zkouším od samsungu nebo nokie tak taky nic, když už tak já tu redukci potřebuji i v práci kdy sebou tahat kabely je, na pytel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]