Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DATART - kvalita výrobků

Od: venny41 odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost s prodejnou DATART co se týče kvality výrobků?
Jako třeba OKAY prodává samé šunty, zda tomu není podobně DATART?
Děkuji vám všem

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kulik*
hodnocení

2x

Nejde o prodejnu,ale o značku výrobku,kterou snad prodává,ne? prodejnu můžeš hodnotit jen zhlediska např.poskytovaného servisu,přístupu k zákazníkovi,atd .

honzav88*
hodnocení

1x

Přesně jak píši nademnou, nejde o kvalitu prodejny jako o kvalitu výrobku... Co se týká prodejny, lze pouze hodnit personál, vtřícnost při vrácení zboží/reklamaci a samozřejmě ceny...

hop®
hodnocení

1x

Jak píší ostatní, Datart není výrobce. A pokud kupuje levnější výrobky aby je mohl prodat za nižší cenu, je to jeho obchodní politika, níkdo Vás k nákupu nenutí.

Mám z Datartu i z OKAYe pár "kousků", a je to opravdu kus od kusu, nikoli podle prodejce, ale podle "značky".

Není snad problém si vybrat zboží a pak se podívat na ceny u jiných prodejců, projít si recenze, na internet evidentně přístup máte...

mowla*
hodnocení

0x

Datart prodává v podstatě to samé, co Okay nebo třeba KB elektro - jde o prodejní řetězce , ne značky výrobků...

Podobně jako v ´oboru´ potravin není v kvalitě sortimentu valného rozdílu mezi prodejnami Tesco, Billa, Albert...

*smich*

prodavac
hodnocení

0x

A on Datart a Okay prodávjí nějaké své produkty? Kdyby ses ptal na značku nějakého konkrétního výrobku, dá se o tom diskutovat, ale srovnávat obecně 2 prodejny, které nabízejí plusmínus ten samý sortiment je podle mě nesmysl.

venny41
hodnocení

0x

U společnost OKey bych si nekoupila ani tužkové baterky, již několikrát jsem naletěla. Koupila jsem si tam lednici - opravoval mi ji servisák. Co se týče varné konvice tak byla 2x na reklamaci. Známý tam kupovali pračku a také s ní nebyli spokojeni, je to velká náhoda ne?

Tyto společnosti OKey, Datard, Planeo apod jsou pořád ty samé nebo spadají pod stejnou kvalitu výrobků?

venny41
hodnocení

0x

Co si myslíte o tom, že třeba ten Okey kupuje nějaké podřadné zboží, které se nepovedlo, nějaké druhé jakosti, proto nabízí lepší ceny? Opravdu jsem se tam ne jedenkrát spálil a i ten můj známý, není to opravdu náhoda.

ladinpraha*

Všechny obchodní řetězce se snaží nakoupit co nejlevněji. Nekupují vadné nebo podřadné zboží, ale mnozí výrobci vyrábí série výrobků, na kterých je nějakým způsobem ušetřeno, určených právě pro tyhle řetězce. Jedinou možností, jak se jim vyhnout, je ověřit si na oficiálních stránkách výrobce, jestli tam má uveden přesně tenhle typ daného výrobku.

venny41

Pokud jsem tedy našel výrobek značky sencor u výrobce na stránkách sencoru, je to tedy poctivý výrobek a ne ten jak píšete že se vyrábí některé ve velkých sériích pro obchodní řetězce kde je na nich šetřeno?

Děkuji

*smich* Tak to není zrovna nejlepší příklad.

Nebo vlasně ano. Sencor je přesně ten typ výrobků, který se vyrábí ve velkých sériích pro obchodní řetězce kde je na nich šetřeno.

ladinpraha*

Nejde o výrobek, ale jeho přesný typ. To jsou ta čísla a písmena v jeho označení. Já tohle zaznamenal hlavně u sporáků, praček a ledniček, kde se pro tyto série používal třeba slabší plech nebo jiné, levnější ovládací knoflíky. Pro výrobce je důležité pouze to, aby výrobek přečkal záruku a pak odešel do věčných lovišť. Pojem kurvítko se už stal oficiálním a není žádným tajemstvím, že tento "vynález" ve velkém používají především výrobci elektroniky. Takže o nějaké kvalitě, všeobecně, si můžeš nechat jenom zdát.

venny41

Poradíte mi tedy jak to zjistím, zda na tom výrobku bylo šetřeno? Jak to vyhledat?

Konkrétně se jedná o vysavač SENCOR SVC 7CA.

Předem moc díky

ladinpraha*

Nezjistíš. Pokud je tenhle typ na stránkách Sencoru, tak se podívej na recenze a vycházej z toho, že budeš mít kliku když ti vydrží víc než 3 roky.

alba*

Lidičky kdy už si konečně uvědomíte že ty doby kdy spotřebiče vydržely 20 let už jsou dávno pryč máme demokratickou spotřební společnost a můžeme si koupit cokoliv pokud na to budeme mít a spotřebiče jako vysavače,žehličky atd. mají životnost kolem 2-3 let, pračky,ledničky,myčky atd. kolem 4-7 let taková je prostě skutečnost a nic s tím nenaděláme. Hodně štěstí při výběru protože o ničem jiném to dnes není, zjistit kvalitu a původ výrobku je dneska skoro nemožné a ztrácíte s tím akorát čas.

alba*
hodnocení

0x

Pokud kupujete známé značky výrobku tak je kvalita všude stéjná je to jenom jedna jakost a záleží na tom jak se ten či onen kus zrovna povedl ale velcí prodejci si nechávají vyrábět různé spotřebiče na zakázku a potom je prodávají velice levně pod názvy které nikdo nezná to samé se dnes děje i u potravin. Jestli že kupujete tyto výrobky tak si potom nestěžujte že vám nic nevydrží a taky si uvědomte že dneska je všechno spotřební zboží takže životnost cca 5 let bohužel je to smutne ale je to tak. A taky počitejte s tím že spotřebič ve slevě je proto že ležel třeba dva roky nebo i víc někde ve skladu a i když nebyl nikdy použit tak na jeho životnosti se to může hodně projevit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]