Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkový příjmač- zapojení

Od: tomas77* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, měl bych dotaz k dvoukanalovému dálkovému příjmači.(viz. foto)

1. Potřeboval bych tento příjmač zapojit do auta,ale zjistil jsem že při vypnutí a zapnutí baterie příjmač zustane v poloze vypnuto. Můžete mi někdo poradit ,jak vyřešit aby příjmač zůstal zaplý i při odpojení a zapojení baterie? Mám na něho zaplé vyhledávání GPS v autě.V případě odpojení a zapojení baterie zlodějem zustane GPS vypnuta.

2. Jak zapojit (pokud to jde) příjmač,aby po stisknuti zamknuto na ovladači příjmač zapnul. a po stisknutí na odemknuto příjmač vypnul. Nyní to funguje tak,že jeden stisk je zapnuto a druhý stisk je vypnuto atd. dookola.

3. Jak zapojit záložní zdroj v případě odpojení batere.

Dálkový příjmač- zapojení

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bob1*
hodnocení

0x

K Vašemu dotazu ,přijímač dálkového ovl. má relé rozpojené i když je na něm napájecí napětí,Teprve po zachycení signálu

z ovladače se překlopí procesor,který je naprogramovaný na určitý program,vytvoří napětí pro spínací obvod a relé sepne.Po

přijmu dalšího signálu se překlopí zpět a relé rozepne,to jen tak stručně.To ,že ovládáte jedním tlač.obě funkce,muže dělat

procesor nebo ovládání.To byla sada? GPS si zapojte na stálé napětí a záložní zdroj,to by jste musel mít nějakou baterku a

přepínat napětí,není to trochu složité?

tomas77*

Děkují za odpověď.GPS locator a dálkový vypínač nebyla sada. Ano je to trochu složité uznávám.Chtěl bych locator vypínat pokud jedu a zapínat jen když auto stojí a to proto,že využívám funkci locatoru,kde je nastavena rychlost 40Km/h.Tzn. GPS locator pošle zpravu při pohybu auta nad 40Km/h.

Nyní mám zapojen locator na stalém napajení(nastavení SMSkou-což znamená každé zastavení auta a hlídání jsou 2 SMS+ každa deaktivace příkazu další 2 SMS).Když použiju dálkový vypínač a vypnu GPS locátor,tak nemusím posílat SMS příkazy.

Jednodušezapnu napájení locátoru -příkaz v něm zůstal- hlídání rychlosti je aktivní.

Vypnu napájení locatoru-příkaz v něm zůstal-hlídání rychlosti je neaktivní.

Ale asi bude problém,když se napájení vypne a zapne.

zabu
hodnocení

0x

Tohle DO neznám, tak konkrétně neporadím. Pochybuju, že s tím něco uděláte, pokud konstruktér tuto možnost nenaprogramoval do zařízení. Obecně jen mám výhradu, a to takovou, že většinou tyhle univrzální DO nepoužívají žádný plovoucí kód, a tím jsou méně bezpečná.

K tomu zálohování: Zvolit akumulátor s vhodným napětím. Jeho kapacitu zvolit podle požadované doby zálohování, a podle odběru zálohovaného zařízaní, plus nějaká doba navíc. Dobíjení řešit až na základě toho, jaký zdroj napětí je k dispozici, a jaý je potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]