Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se fotka vyfotila

Od: frkotou* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, při výletu ve vídni jsem fotil a jedna fotka se vyfotila, ale u ostatních tohle není.

Nevíte přoč se to takhle vyfotilo?

Foceno fotoapátem nikon coolpix l23.

doplněno 12.03.13 19:45:

Tím myslím ty vodorovné pruhy.

Proč se fotka vyfotila

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Co máš na mysli "tohle není"? Nevím, na co se na fotce zaměřit.

doplněno 12.03.13 19:45:

Aha, myslel jsem, že vznikly při ukládání sem. Neštrejchnul sis nějak o nastavení? Jinak mě tedy nic nenapadá.

Řekl bych, že ty vodorovné pruhy v plánu nebyly. ;)

frkotou*
hodnocení

Tato fotka má divné pruhy, ale u ostatních to není

mowla*
hodnocení

0x

Velmi pravděpodobně se jedná o závadu snímače, bude se opakovat čím dál častěji. Pokud je foťák v záruce, reklamuj jej. Pokud v záruce není, začni si vybírat novej...

;)

doplněno 12.03.13 19:54:

Můžeš doplnit data expozice?

doplněno 12.03.13 20:04:

Aha... Já myslel čas, clonu, ISO, případně expoziční korekci.

doplněno 12.03.13 20:11:

Jedná se o EXIF data, jsou součástí originálu fotky, umí je zobrazit většina editorů pro úpravu fotek...

doplněno 12.03.13 20:23:

No - sice je zbytečné mít za takových svěelných podmínek ISO 200, ale jinak OK - jak jsem psal - pravděpodobně vadný snímač.

frkotou*
hodnocení

1. srpna 2012, 12:04:08

Řekl bych, že tyhle informace mowla zrovna na mysli neměl.

frkotou*
hodnocení

Tohle už se pak nikdy nestalo.

frkotou*
hodnocení

.

doplněno 12.03.13 20:08:

-

Proč se fotka vyfotila #2

hodnocení

0x

pokud se to od té doby nestalo tak to mohlo být silné elektromagnetické vlnění, něco podobného se mi stalo při focení pod dopravním letadlem (nejspíš signál radiovýškoměru) v tomto případě mne napadá blízkost mobilu, který zrovna komunikoval s buňkou...

frkotou*
hodnocení

A nebo to může být rušička.

ferda60*
hodnocení

0x

Přiložím ukázku snad totožného jevu. Podezření mám na zasekávání mechaniky clony, kterou snad přístroj obsahuje. Snímek s pruhy bývá lehce přeexponován, ještě větší přeexponování už stopy pruhů nemá, jindy je naopak snímek tmavý bez pruhů nebo úplná tma (Olympus).

Známý měl podobnou vadu, časem sama zmizela.

Proč se fotka vyfotila #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]