Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie do Nokia C1-01

Od: bozena* odpovědí: 7 změna:

Jak dlouho vydrží nabitá baterie do mobilního telefonu Nokia C1-01? Tento jsem si koupila ani ne před rokem a baterii musím dobíjet každé 2 dny. Prý se záruka na baterii nevztahuje, nejsem s tím vůbec spokojená.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x
Tak asi takhle zní citace z podmínek záruky na zboží a jeho díly, ve Vašem případě baterie do mobilu.- Baterie do mobilních telefonů: baterie je zboží, které podléhá běžnému opotřebení jejich používáním.Záruka se nevztahuje na přímo úměrnou ztrátu kapacity baterie po delším užívání, než 1/2 roku . Záruka 24 měsíců se samozřejmě vztahuje na funkčnost baterie . Datum prodeje je vyznačen na daňovém dokladu (faktuře, prodejce, účtence z pokladny).Zkuste koupit novou,výběr zde: zbozi.cz/...

c1
hodnocení

0x
2 dny mi nepripada zase tam spatne, zvlast jestli to hodne pouzivas (hodne volani/SMS, radio, mp3, fotak). Kdyz se skoro nepouziva, tak mi baterka vydrzi asi tyden (7 dni). Nabiju to vzdycky pres noc, kdyz spim, takze je mi to jedno, jak casto se vybiji. Klidne bych ji pripojil na nabijecku kazdou noc, kdyby na tom seslo :)
bozena*
hodnocení

Právě že mobil skoro nepoužívám. My starší lidé ho potřebujeme akorát na zavolání k doktorovi.

c1
Ted jsem kvuli vam vyndal ze sve C1-01 baterii. Je to originalni BL-5C 1020mAh 3.7V 3.8Wh. Take prakticky nevolam. Baterie mi vydrzi zhruba tyden. Po zhruba 3 hodinach poslouchani radia (bydlim ve meste) na hlasitost 1-3 carky mi klesne baterka o 1 carku (nekdy ani to ne). Telefon jsem koupil zhruba pred rokem (kveten?) ve vyprodeji mimo CR za zhruba 600Kc (bezna cena tenkrat byla a dnes stale jeste v danem obchode je zhruba 1000,-Kc. Stale ho prodavaji.)

Napada me, ze jestli bydlite v nejakem miste se spatnym pokrytim, tak telefon se snazi udrzet kontakt s vysilacem a musi proto pouzivat relativne vysoky vyzarovaci vykon (na rozdil od mist, kde je dobre pokryti a pro kontakt s vysilaci vezi mu staci maly vykon). Ja mam dobre pokryti (4 carky). Jestli necekate zadne hovory a mate to vyslovene kdyz vy chcete volat, tak zkuste telefon uplne vypinat v dobe, kdy ho nepouzivate.

Asi bych jeste mel napsat, ze Nokie prodava pod jmenem C1 nekolik telefonu. Jak jsem psal, ja mam ten C1-01. Byl to ten uplne nejlevnejsi telefon v krame, kde jsem ho kupoval. Jiny duvod za jeho vyberem nehledejte. :)

michalkoudela*
hodnocení

0x

Pokud je telefon jen v pohotovostním režimu, tak 2 dny jsou opravdu málo. Baterky do mobilů ale nestojí až moc, takže bych si klidně koupil novou a tu starší bych si nechal do zálohy.
Pokud se Vám telefon vybíjí často, doporučuji nějakou externí dobíječku (já mám DC-16 k L800).
DC-16 (ke starým nokiím třeba dokoupit speciální kabel s 2 mm konektorem): nabijecky-pro-mobilni-tel/...
DC-8 (2 mm konektor pro starší Nokie, možnost dobíjení zdroje z tužkových baterek -k C1-01 doporučuji): nabijecky-pro-mobilni-tel/...

doplněno 26.03.13 17:18:

Ještě doplním, že vybíjení baterie může záviset na pokrytí sítě - 3G žere víc (C1-01 ale 3G myslím že ani nemá).
Pokud máte slabší signál, tak telefonu dává víc zabrat komunikování z vysílačem, jak bylo uvedeno již v odpovědi přede mnou.

hodnocení

0x

Dobrý den, na tento problém s baterií si stěžuje opravdu hodně lidí,tento telefon má kapacitu baterie 1020 mAh. Je mi líto, ale pokud budete chtít telefon dále používat, tak si budete muset koupit novou baterii (cca 300 kč). Doporučuji s co největší kapacitou (mAh), rozhodně by měla být větší než ta předchozí.

c1
hodnocení

0x
Ted me jeste dodatecne napada, jestli nemate nahodou v mobilu zapnuty Blutooth. Ten bere dost baterie. Taky se podivejte, jestli vam nahodou nebezi na pozadi prehravac pisnicek, radio apod. Ty take dokazi odcerpat mnohem vice baterie, nez vlastni provoz telefonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]