Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungují programy ČT

Od: sany111* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

před párty týdny se velmi zhoršila kvalita kanálů ČT (neustále to přeskakovalo, občas to místo obrazu napsalo jen "žádná signál"). Před několika dny, kdy jsem opět zapnula TV, byla obrazovka na kanálech ČT pouze černá a když jsem zkoušela opětovné ladění kanálů, tak se tam programy ČT vůbec nenaladily.

Poraďte, prosím. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gxorg*
hodnocení

0x

Tak můžou to být asi 2 věci:

buď se někde přerušilo vedení od antény (voda a mráz dělají věci)

nebo se někde v okolí objevil zdroj rušení.

nejjednodušší řešení je zeptat se v okolí jestli se jim něco podobného taky nestalo (to by bylo to rušení), případně zavolat antenáře, ten proměří kabely a zkontroluje anténu.

hodnocení

0x

Typ příjmu? Pozemní má ČT HD na mux4 smůlu, jak jsem se právě dověděl zde na poradně.

zajixxx*

stalo se mi to také, přisoudil jsem tomu vadu set top boxu... ať do něj cpu jak koliv kvalitní signál, čt nedjedou ani za ho.o. Když místo něj dám jakýkoiv jiný stb, tak šlapou jak pomásle...

frantisekpetru*

ernie, jen pro upřesnění - ČT HD v mux4 nemá nic společného s ostatními programy ČT v mux1 (alespoň tak z dotazu chápu, že jedná o ostatní ČT programy).

Ale to vím taky. Uživatelka však nenapsala vůbec základní informace. Jaký je typ příjmu (sat, kabel, pozemní), v případě pozemního jaká je lokalita apod. aby se daly zjistit případné informace o výluce vysílače.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, z dotazu nepoznáme, jestli se jedná o společnou anténu nebo vlastní. Také nevíme, o jakou anténu jde. Zda je všesměrová (matrace, síto) nebo směrová. Při společné anténě se poptat v domě, jak jsou na tom ostatní. U vlastní antény - první pomoc je přeladit kanály (to ale nepomohlo), zkontrolovat všechny konektory, zda jsou dobře zasunuty (u kulatých pootočit), kontrola svodu a antény. Pokud máte "matraci", tak ta pro DVB-T není moc vhodná (může brát signály i z boku) a lepší je směrová. Měl jsem "matraci" a asi po roce byl spuštěn nový vysílač (z bočního směru) a celé DVB-T šlo "do kopru". Koupil jsem směrovou anténu a vcelku to je dobré, ale asi tak 2x za rok musím přeladit kanály, protože také vypadne MUX-1 (ČT). Jinak, jak již bylo napsáno, může být signál i něčím rušen (radioamatér, motory nebo nová překážka v cestě signálu). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]