Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem na nově zakoupeném přístroji zaktualizoval software přesně podle návodu a jistou dobu vše fungovalo tak ja má, ale teď najednou přístroj nejde zapnout. Při zapnutí to jen asi na 2 sekundy napíše nadisplay ON a rozsvítí se zelená dioda a hned zhasne a problikne červená dioda a pořád takhle dokola. Chci se zeptat, jestli už se někdo s touto závadou shledal a jak ji řešil. Předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den, pravděpodobně jste aktualizoval firmware přístroje. Tam zřejmě problém nebude - to by se projevil asi hned. Podívejte se do manuálu přístroje - mohou tam být popsány možné závady a jak je i řešit. Jinak bych se nebál reklamovat (musí být v záruce). Pokud přístroj otevřete, tak o záruku už přijdete. A firmware většinou opraví jen servis. Zdravím!
doplněno 03.03.13 14:34:Zkoušel jsem ještě vyhledat nějaké informace o tomto přístroji. Uživatelé si stěžují na to, že má všechny ovládací prvky snad jen na DO a také, že často zatuhne. Musí se zcela odpojit od sítě (vytáhnout kabel) a potom prý zase naskočí. Pokud jste to ještě nezkoušel, tak to můžete zkusit - něco jako restart. Možná by pomohlo zavolat i do toho obchodu, zda jiní zákazníci nemají stejný problém.
Tak v návodu bohužel taková závada není. Přístroj jsem kupoval přes internet a je ještě i ve 14ti denní lhůtě, ale takhle ho vrátit nechci. Chci si ho nechat protože jsem s ním velmi spokojen a když ho budu reklamovat, tak budu měsíc bez televize. Je to prostě k vsteku. Poslední dobou co koupíme tak stojí za houby.
Vrácení ve 14-ti denní lhůtě není reklamace. Vrátíte přístroj, dostanete plnou cenu + poštovné zpět. Pravda, na vrácení peněz je lhůta taktéž 30 dnů.
Právě to zatuhnutí a ještě jiné drobné mouchy měly vyřešit aktualizace softweru, proto jsem je tam nahrával. Restartovat přístroj pomocí vytáhnutí ze sítě je bohužel jediná možnost, na přístroji bohužel nejsou žáné vypínače. To jsem zkoušel snad tisíckrát. Ještě jeden poznatek k přístroji: když je vytáhlý kablík od antény tak na přístroji poze slabě poblikává dioda a nic víc. Zato když připojím anténu už se přístroj jakoby snaží zapnout normálním způsobem, ale po 2 sekundách se hned vypne. Asi ho vrátím a budu se holt muset poohlédnout po něčem spolehlivějším.
Zelená dioda na displeji na některých přístrojích znamená přítomnost signálu (a ne zapnutí přístroje), proto se při odpojení antény nerosvítí. A buď je přístroj nastaven, aby se bez antény nezapl nebo je to (že se nezapne) důsledek té poruchy.
Být vámi, tak využiju 14-denní lhůtu na vrácení.
doplněno 04.03.13 00:21:Opr.: ...nerozsvítí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.