Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklokeramickou či indukční varnou desku?

Od: vodry* odpovědí: 9 změna:

Jak jsem již níže zmiňoval, budeme zařizovat kuchyň a dlouho už spekulujeme zda skokeramickou varnou cesku, nebo indukční, která je hitem poslední doby. Pořizovací cena "indukčky" je o dost vyšší a patří na to speciální nádobí, ale spotřeba el. je zas nižší. Napište mi prosím své názory a zkušenosti. Pomůžete nám v rozhodování. Díky

doplněno 13.04.11 13:15:

Na jaké parametry bych se měl zaměřovat, pokud si budu indukčku vybírat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

0x

Osobne bych sla do indukce.

Nemusi na to byt specialni nadobi musi byt jen kovove - tedy jednoducha zkouse je, ze se na ne da magnet pokud drzi, tak je vhodne na indukci. Navic vetsina noveho nadobi je i oznacena, ze se na indukci hodi.

Vyhodu bych videla v uspore energie a take v tom, ze polotynky jsou studene - coz oceni predevsim rodice malych deti.

Ja mam tedy sklokeramiku, ale je to jen proto, ze mam kuchyn uz 6 let staro ua v te dobe byla indukce opravdu hodne draha a nemohla jsem si ji dovolit, ale jestli budu menit desku, tak urcitep ujdu do indukce. Ted uz ty ceny nejsou o tolik vyssi nez je sklokeramika.

Ja dokonce uvazuji, ze si koupim jednu samostatnou plotynku a nektere veci budu varit na indukci.

pecenkav*
hodnocení

0x

Na indukci se vari mnohem rychleji a nadobi neni potreba zadne specialni, hlavne musi mit magneticke dno, funguje tam i obycejny smaltovany hrnec, ale je lepsi do nove kuchyne si koupit nerezove nove hrnce s tim tlustym dnem, stejne by jste si asi kupovali i na ty sklokeramiku, ale hlavne aby na dno chytal magnet.

radil*
hodnocení

0x

Před rokem jsem také renovoval kuchyň. Sklokeramiku jsem měl cca 15 let, byla super. Nyní jsem si samozřejmě dal indukci. Perfektně se na ní vaří (tedy říkala manželka), hodně dobře se reguluje (na sklokeramice nešlo jen tak rychle vypnou při varu), náběh na plný výkon je okamžitý, ...

Za mne jednoznačně indukce. A nadobí skoro jakékoliv, ale opravdu je lepší pořídit originál pro indukci navržené. Dá se to od cca 1 500 Kč, nás sada Tefal stála 4 000 a spokojenost.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Rozhodně indukci. To že je dražšíí je jasné, pokud se tomu podíváte na střeva a na princip ohřevu. Zatím, co se u ostatních ohřevů zahřeje nejdříve varná deska, tak u indukce se zahřívá až dno nádoby. Protože se jedná o indikci, čili přenos elektromagnetickou indukcí ) jako trnsformátor ), kde v desce je primární vinutí a ve dnu nádoby je vlastne závit na krátko, tak to funguje naprosto rychle a s vysokou účinností, čili s menší spotřebou. Při pořizování nových nerez hrnců pozor na jejich určení. Musí tam být vylisována značka vinutí, čili ve dnu nádoby musí být zalisovám železný kroužek. Jinak nerez není magnetucký a klasické nerezové hrnce na indukci nefungují, na rozdíl od obyčejných, klasických, železných, smaltovaných, babičkovských. S pozdravem Laďa

standam*
hodnocení

0x

urcite indukci

co se tyce jiz popsaneho speci nadobi je nutne aby na dne bylo napsano induction nebo znacka vlnky nad sebou

to, ze nerez neni vhodny plati pouze pro klasicky nerez s celonerezovym dnem , ale i obyc. nerez je magneticky :)

na indukci lze pouzit, nerez, titan, litina, zelezo atd. pri vyberu si lze pomoct jak jiz bylo popsane magnetem a vyzkouset dno nadobi

ale spise doporucuji nekupovat nadobi bez oznaceni pro indukci

stary litinak ci stary smalt hrnec prida na spotrebe a muze tzv. na pltne vrnet

hodnocení

0x

Asi mě budete kamenovat.
My máme delší dobu sklokeramickou, žena touží po indukční. Naši známí si koupili indukční a v záruce jim již 2x desku opravovali. Pokaždé by cena byla cca 10 000 Kč. Děsí se, až záruka skončí. To nás trochu zchladilo.

Třeba mají jen smůlu.

jabraka*
hodnocení

0x

sklokeramická a indukční se vlastně vzhledem neliší.Rozdíl je ve funkci.Indukce vykazuje podstatné úspory ve spotřebě elektřiny.

JABRAKA

fiik*
hodnocení

0x

Jednoznačne indukci je to usporac času a energie taky jsme se rohoovaly jestli mezi plynovou a indukcí. Na indukci se mě zdáá že je to rychlejší než na plynu. A dobré je když má var. deska zámek že když se něco vylije tak se vypne ale indukcční desky jsou vlastě studené jenom se ohrívají od spodku kastrolu takže v tom je taky výhoda že se nepopálite o desku o hrnec možná jo.

hodnocení

0x

Indukční.

Před lety jsem se rozhodl pro indukci a nelituji. Ale nečekejte, že nějak výrazně ušetříte na elektřině. To byste museli skutečně hodně vyvařovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]