Nejste přihlášen/a.
Jak jsem již níže zmiňoval, budeme zařizovat kuchyň a dlouho už spekulujeme zda skokeramickou varnou cesku, nebo indukční, která je hitem poslední doby. Pořizovací cena "indukčky" je o dost vyšší a patří na to speciální nádobí, ale spotřeba el. je zas nižší. Napište mi prosím své názory a zkušenosti. Pomůžete nám v rozhodování. Díky
doplněno 13.04.11 13:15:Na jaké parametry bych se měl zaměřovat, pokud si budu indukčku vybírat?
Osobne bych sla do indukce.
Nemusi na to byt specialni nadobi musi byt jen kovove - tedy jednoducha zkouse je, ze se na ne da magnet pokud drzi, tak je vhodne na indukci. Navic vetsina noveho nadobi je i oznacena, ze se na indukci hodi.
Vyhodu bych videla v uspore energie a take v tom, ze polotynky jsou studene - coz oceni predevsim rodice malych deti.
Ja mam tedy sklokeramiku, ale je to jen proto, ze mam kuchyn uz 6 let staro ua v te dobe byla indukce opravdu hodne draha a nemohla jsem si ji dovolit, ale jestli budu menit desku, tak urcitep ujdu do indukce. Ted uz ty ceny nejsou o tolik vyssi nez je sklokeramika.
Ja dokonce uvazuji, ze si koupim jednu samostatnou plotynku a nektere veci budu varit na indukci.
Na indukci se vari mnohem rychleji a nadobi neni potreba zadne specialni, hlavne musi mit magneticke dno, funguje tam i obycejny smaltovany hrnec, ale je lepsi do nove kuchyne si koupit nerezove nove hrnce s tim tlustym dnem, stejne by jste si asi kupovali i na ty sklokeramiku, ale hlavne aby na dno chytal magnet.
Před rokem jsem také renovoval kuchyň. Sklokeramiku jsem měl cca 15 let, byla super. Nyní jsem si samozřejmě dal indukci. Perfektně se na ní vaří (tedy říkala manželka), hodně dobře se reguluje (na sklokeramice nešlo jen tak rychle vypnou při varu), náběh na plný výkon je okamžitý, ...
Za mne jednoznačně indukce. A nadobí skoro jakékoliv, ale opravdu je lepší pořídit originál pro indukci navržené. Dá se to od cca 1 500 Kč, nás sada Tefal stála 4 000 a spokojenost.
Dobrý den. Rozhodně indukci. To že je dražšíí je jasné, pokud se tomu podíváte na střeva a na princip ohřevu. Zatím, co se u ostatních ohřevů zahřeje nejdříve varná deska, tak u indukce se zahřívá až dno nádoby. Protože se jedná o indikci, čili přenos elektromagnetickou indukcí ) jako trnsformátor ), kde v desce je primární vinutí a ve dnu nádoby je vlastne závit na krátko, tak to funguje naprosto rychle a s vysokou účinností, čili s menší spotřebou. Při pořizování nových nerez hrnců pozor na jejich určení. Musí tam být vylisována značka vinutí, čili ve dnu nádoby musí být zalisovám železný kroužek. Jinak nerez není magnetucký a klasické nerezové hrnce na indukci nefungují, na rozdíl od obyčejných, klasických, železných, smaltovaných, babičkovských. S pozdravem Laďa
urcite indukci
co se tyce jiz popsaneho speci nadobi je nutne aby na dne bylo napsano induction nebo znacka vlnky nad sebou
to, ze nerez neni vhodny plati pouze pro klasicky nerez s celonerezovym dnem , ale i obyc. nerez je magneticky
na indukci lze pouzit, nerez, titan, litina, zelezo atd. pri vyberu si lze pomoct jak jiz bylo popsane magnetem a vyzkouset dno nadobi
ale spise doporucuji nekupovat nadobi bez oznaceni pro indukci
stary litinak ci stary smalt hrnec prida na spotrebe a muze tzv. na pltne vrnet
Jednoznačne indukci je to usporac času a energie taky jsme se rohoovaly jestli mezi plynovou a indukcí. Na indukci se mě zdáá že je to rychlejší než na plynu. A dobré je když má var. deska zámek že když se něco vylije tak se vypne ale indukcční desky jsou vlastě studené jenom se ohrívají od spodku kastrolu takže v tom je taky výhoda že se nepopálite o desku o hrnec možná jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.