Nejste přihlášen/a.
TAk my mame asi ten stejný problem, kotel pri zapnti teple vody zapina a vypina, myslela jsem, ze bude jen zapotrebi vycistit. Po tydnu byla stejna situace, a ted po cca. dvou tydnech uz skoro vubec nehreje...nevite cim to muze byt?
Diky
ma, asi je to rozbité...
opravdu se z Vašeho popisu nedá stanovit závada. Ani jaký kotel, rozvody a podobně...
doplněno 17.04.11 20:32:ma,
Mám taky Dakon, 28BT,
měl jsem podobnou závadu, kotel začal ohřívat teplou vodu a po vteřině přestal...
Mnoho odborníku radilo...a nic. Přišel elektrotechnik, a začali jmse hleda. Našli čidlo nahoře, které vyhodnocovalo teplotu spalin...
za 90Kč jsem koupil nové a bylo to OK.
Dobrý den. Závada je jasná, důsledek závady také, princip je známý a laik to neopraví. Zavolejte servisáka a do odstranění závady si vodu ohřívejte na vařiči. Jinak to asi bude zanesená venturiho trubice, ve které proudící voda otevřením kohoutu vyvolá podtlak a přez menbránu to pomocí nějakého táhla pustí plynovou armaturu na max. a zároveň to přepne koloběh topné vody přez výměník ohřevu užitkové vody. atd...Pak to samozřejmě může být ucpání nějaké trubky a teplá voda se přehřívá a pojistný temostat to vypne a tak pořád dokola. Servisák to zmákne lépe a rychleji a se zárujou. S pozdravem Laďa
TAk problem je pořad, čídlo bylo měněno už 3 krát, zavolala jsem jiného opravaře aby se na to podival...Už mam na ten kotel nervy...
ma, servisman jen může vyměnit celou elektroniku, ale kutil, který rozumí elektronice může najít závadu. Pokud nemáte někoho v okolí, asi bych oslovil přímo dakon.cz/...
vysvětlil situaci a požádal machra o zjištění závady.
Když pustíte vodu,je slyšet,že se zaplo čerpadlo?A potom oheň?Může být zacpaný filtr u čerpadla,je čerpadlo na stupeň 3?
Když pustim vodu, kotel se zapne, plamen naskoči a hned nabo po par vteřinach se vypne. Nevím co je 3 stupeň?
to ma:
co je par vterin (kolik?), dela to jen pri ohrivani pusteni teple vody nebo i pri topeni?
treti stupen je vykon cerpadla 1,2,3 takova packa na cerpadle
mrkni na plamen, vedle plamene musi byt takova elektroda, ktera se po nahozeni horaku zahreje az do cervena a preda informaci automatice at nevypina plyn tzn. kdyz se tato elektroda ohreje na predepsanou teplotu je vse OK a plyn nevypne
je to ochrana pro zastaveni ventilu plynu, kdyby horak neblafl nebo za behu zhasl
je ale dulezite co je tedy ve tvem pripade "par vterin"
pokud bude zavada v teto elektrode(snimaci) bude bud hoodne
1. znecitena
2. spatna kostra tj. obal, ktery je pripevnen ke kotly (oxidace, upadena zem)
3. hl. vedeni k elektrode (drat)
pak spise spatne vyhodnoceni automatikou
ma, na kotli je více čidel, já jsem měl závadu nahoře na odtahu spalin.
Přesně jak popisujete, kotel spustil, naskočí plamen ..a vtëřinka... a ticho...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.