Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřeboval bych poradit s umístěním WC ventilátoru. WC je pod schody a mísa je zavěšená v nejnižším místě celé místnosti. Nejjednodušší místo pro umístění vetilátoru pro mě je v nejvyšším místě vedle mísy. Snad napoví obrázek. Můžu to tam dát, aniž by byl nějak zásadně omezený výkon?
"Můžu to tam dát, aniž by byl nějak zásadně omezený výkon?"
Výkon ventilátoru bude stále stejný...ať ho umístíte kamkoliv.
Zpravidla se ventilátor dává téměř pod strop, ne kvůli výkonu...ten je stejný jako kdyby ventilátor byl u podlahy..., ale kvůli tomu, aby se místnost provětrala "křížem"..respektive úhlopříčně.
Omlouvám se za špatně položenou otázku. To že se výkon ventilátoru nezmění je jasné. Ale nezmění se nějak kvalita odsávání, když to tedy nebude křížem? Nevím proč, ale představuju si, že pachy jdou vzůru a tak mám obavu, jestli nebude jejich odsátí déle trvat, než když bude vetilátor u stropu.
Dobrý den. Asi bych doporučil, abyste se držel již vyzkoušených a ověřených konstrukcí a postupů. Ono české pořekadlo - táhne se jak smrad, je opravdu o šíření zápachu. Určitě nejúčinnější je ten zápach odsát u místa vzniku a odsávání přímo z mísy pomocí rozbočeného spalchovacího potrubí je naprosto geniální vynález.. Jinak zde prezentované a milionkrát ověřené pravidlo ( nasávání dole a odsávání nahoře uhlopříčně ) Vy nesplníte, tak aspoň sací potrubí natáhněte od prostupu ve stěně nad rovný strop. Dal bych tam potrubní ventilátor a prodloužení pomocí plastového obdelníkového potrubí, které má přechodky z kruhového průřezu. Viděl jsem to někde v OBI a pod. S pozdravem Laďa
Mám to podobně, jen je ten geberit vystrčený a obezděný a dělá to takovou poličku a až za ní je skrz zeď díra na větrák. Viz obrázek - levý horní zadní roh visí kabely pro ventilátor, díra je nad nimi...
A myslím, že v pohodě - nastavil jsem doběh 15 minut
Uvidím, jetli se mi podaří nějak rozumně vymyslet ten odtah od stropu. Jestli ne, tak se na to vykašlu a udělám to jak jsem původně plánoval. Cokoliv bude lepší než nic
Jinak pěkně obloženej záchod. Hned ho musím nastávající ukázat
Dobrý den, mám ventilátor cca 30 cm nad ovládáním splachování, přímo nad ním, tedy uprostřed. Doběh mám cca 5 minut. Vše v pohodě. Je třeba si uvědomit, že WC je většinou malá místnůstka a vzduch se tam lehce vymění. Problém by byl spíše v koupelně, kde jde nahoru pára a tam je opravdu nutné mít ventilátor pod stropem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.