Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bourací kladivo - zprovoznění

Od: jkr® odpovědí: 11 změna:

Potřeboval bych poradit, jak opravit bourací kladivo – přestal mi fungovat vypínač – poušť.
Zkusil jsem vypínač rozebrat a vyčistit, ale nepomohlo to. Už před tím to zlobilo, musel jsem to několikrát "správně"zmáčknout, aby se kango spustilo.
Dalo by se kladivo napojit napřímo bez vypínače? Stejně jsem to celou dobu musel mít prstem zmáčknuto dokud jsem mohl.
Nevím, jak spojit dráty, abych to neodpálil, viz obrázek.
Hnědý a modrý jde z elektrické šňůry, modrý a červený jde z těla bouracího kladiva.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

1x

Sezen si novy vypinac, je potrebny, to, ze boly prst od mackani je nesmysl a nebo nejsi zvykly na praci.

U vrtačky nebo karboflexky by to bylo dost nebezpečný bez vypínače ale u zbíječky to zas taková tragedie není. Modrej k modrýmu a červenej k hnědýmu (zelenožlutej tam nebyl?)

doplněno 11.04.11 17:15:

hlavně když to tak uděláš tak si před strčením do zásuvky nenech hrot kladiva někde kde to nepotřebuješ :)

hodnocení

0x

Dát to bez vypínače je hodně blbý nápad. To neexistují opravny na ta kladiva?

jkr®
hodnocení

Blbý, ale byl by praktický, jestli jste s kangem někdy dělal. Zapojím t do sítě a můžu pracovat. Jako u vrtačky.
U spouště, která se nedá zaarerovat Vám do několika desítek minut zdřevění prst a prakticky Vám znemožní další práci.

zeptám se známého elektrikáře

vojtazanda*
hodnocení

0x

Jsou věci který se fakt nedělají a vyřazovaní spínače u kanga jednoznačně patří mezi věci jako je lití vody do kyseliny, zapalování benzínových par zapalovačem nebo promazání pískající brzdy na bicyklu.*stop*

Ale on se jen ptá " dalo by se kango zapojit bez vypínače?" .Tak předpokládám ,že mu není 5 let tak asi ví co by se mělo dělat a co ne. To je jako by se ptal " dá se jet autem a nebýt připoután?" Denně děláme takovou spoustu věcí který se dělat nemaj ale ani si je neuvědomujem.Lejt vodu do kyseliny,zapalovat benzín atd. to je trochu přehnaný přirovnávání , to snad může udělat už jen blbec.

pecenkav*

To s tim vypinacem taky

hodnocení

0x

Tazatel se ještě nevyjádřil, zda se ptal v opravně.

trol*

Zdravím, vyřazení vypínače je blbý nápad. Modelový příklad, zakopnete a pak vám kladivo bude tlouci do hlavy či břicha a marně budete hledat vypínač. A navíc, jak Vás bolí prst, tak sio prostě odpočiňte.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já to nechápu. Jak můžete u elektrického nářadí vyřadit spínač? On má přece dvě funkce - jednak spustí chod přístroje a vypne chod přístroje. A z bezpečnostních důvodů je použito tlačítko, pro případ, že Vám přístroj vypadne z ruky, aby se automaticky odpojil napájecí proud a přístroj se zastavil. U některých přístrojů je i brzda. Jediná relevantní rada zní - zaneste to do opravny, nebo opravte to tlačítko, nebo sežeňte tlačítko nové. Jestli ovšem trváte na Vašem návrhu, tak si prostě zjistěte, které kontakty se spínají, vyřaďte spínač a propojte natvrdo ty dva dráty, které vedou k tlačítku. A na kterém je napětí, zjistíte obyčejnou doutnavkou, nebo šroubovákem s doutnavkou. Otrlé povahy to dělají nasliněným prstem, což bych Vám neradil. Ale ona je to skoro stejná blbost, jako trvalý chod toho bouracího kladiva. Raději to nechte opravit. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Provizorně jsem zprovoznil starou přiklepovku následujícím způsobem. Našel jsem kolébkový vypínač na přívodní šňůru a izolačkou připevnil k rukojeti. Není to moc pohodlné, ale v sobotu odpoledne nebylo nic jiného po ruce. Vydrželo to tak skoro rok. Teď jsem v ekodvoře našel starou vyhořatou vrtačku a dobrý spínač vyměnil. V ekodvorech se najde leccos a gratis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]