Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit s pokládkou lina v panelovém domě. V obývacím pokoji máme nyní původní lino a na něm koberec. Ten půjde pryč a rádi bychom položili nové lino, je možno ho položit na to původní a nějakým způsobem přilepit (případně kterým lepidlem). Hlavní je, aby se pak nevlnilo. Bohužel nemůžeme v této místnosti původní lino odstranit a udělat stěrku. Díky předem za rady.
Pokud vám nejde lino sundat,zkuste ho nahřát teplovzdušnou pistolí,pak popadnout do rukavic a utrhnout.Dobré je předtím ho ostrým nožem rozřezat na pruhy,a ty pak odlepovat.Jestli není původní lino poškozené a je vcelku rovné,lze je přilepit kontaktním lepidlem-chemoprenem.Disperzní lepidla nedoporučuji,protože se používají na ssavé materiály.Mezi dvěma liny nikdy nevyschne.
Také je možno lino jen položit,nepřilepovat.Je to možná i lepší,protože to nové lino se časem smršťuje a dvojvrstva se může kroutit nekontrolovatelně.
JABRAKA
Velmi rádi toto kontaktní lepidlo používáme,ale jak říkám,jen,pokud aspoň jedna strana je nasákavá a umožní odpaření vody.Pokud ho použiješ mezi dvě lina,zůstane tekuté i dva měsíce.
JABRAKA
Mato,mato.Nevím,proč se rozčiluješ.Jen tady prezentuji praxi.V žádném případě nemůžeš disperzním lepidlem lepit lino na lino,proč,to jsem tu dvakrát řekl.Kdo umí číst,dočte se.Taky jsem doporučil,lino na lino nelepit,na to jsem od tebe odpověď nedostal.
A kdybych ho lepil,tak chemoprenem po zaschnutí.Také jsem už pár metrů lina položil.
JABRAKA
Ještě doplňuji k použití lepidla THOMSIT k 188 Pokud by se použilo na lepení lina na lino,je nutno použít kontaktní technologii lepení(je to výpis z technického listu výrobce.)Lepidlo,nanesené na obě plochy- stěrkou,hladítkem,špachtlí - se nechá úplně zaschnout až nelepí na prsty.Pak se lepené plochy položí na sebe a zaválečkují nebo jinak stlačí.
Dál nemám,co bych dodal.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.