Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá svíčka u sekačky, nemá výkon

Od: loks* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám benzínovou sekačku, nastartuji, sekačka chvilku jede a pak ztratí výkon a zhasne. Mrknu na svíčku (svíčka je nová) a ta je úplně černá, vyčistím jí, dám zpátky, nastartuji a zase chvilku frčí, ale pak zase zhasne,svíčka černá atd.

Prosím o radu, čím by to mohlo být?

Všem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kalic
hodnocení

0x

Pravděpodobně se motor (uchlastává)-moc benzínu-zkontrolujte,zda-li se vypíná sytič a případně zda-li funguje ventilek v plovákové komoře.

U dvoudobých motorů to může způsobit i moc oleje v benzínu-svíčka se zaolejuje ,u čtyřdobých se toto může stát při poruše v motoru.Spíš se ale soustřeďte na tu první větu.

des*

Podle mne je moc oleje v benzinu.Někteří výrobci nutí spotřebitele míchat olej 1:30 a klidně stačí 1:60,jen se chrání proti zadření.Potom teče olej z tlumiče ,hulí to a nejede.

cyril*

Nikdo nikoho k ničemu nenutí. Obecně se vychází z potřeb motoru -náročnost na mazání podle konstrukce pohyblivých součástí a návazně na to i ze specifikace oleje. Takže poměr 1 : 30 i 1 : 50 nebo jiný je vždy správně - záleží jen na použitém druhu oleje.

raadek*
Kouří sekačka a jaká barva kouře při té chvilce, když je v chodu? Co je to za značku motoru? Nejdřív vyčistěte nebo vyměňte vzduchový filtr, dejte novou svíčku a nahraďte zřejmě loňský benzín. Pokuď to nepomůže, je nejspíše závada v karburátoru. R.
1jara*

Pokud máte čtyřtakt tak je hodně oleje v motoru nebo ucpaný vzduchový filtr.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Vylejte ten mišmaš, co máte v nádrži, všechno plopláchněte, vyčistěte svíčku, nechejte všechno vyschnout a zkuste to znovu nastartovat. Jak už píše kolega - moc oleje, nebo málo vzduchu ( vyčistit filtr! ) a nejspíše kombinace obojího. Také ten sytič může zlobit, ale to poznáte sluchem okamžitě. S pozdravem Laďa

loks*
hodnocení

Děkuji všem za radu.

Jedná se o sekačku Spartan Quattro 40, je to již starší typ. DNes jsem se na ni mrknul podle Vašich rad. Nejprve jsem ji nastartoval a valil se s ní modrý kouř a občas černý kouř.Pokud šla bez zátěže tak celkem měla dobrý zvuk, ale při zátěži byl výkon slabý. Vyměnil jsem benzin i olej a taky jsem mrknul na vzduchový filtr a ten byl docela špinavý od oleje, tak jsem jej vypral v technickém benzínu. Vyčistil jsem svíčku. Vše jsem dal dohromady a sekačka naskočila, posekal jsem kus zahrady a problém se začal opakovat. Sekačka sežrala hodně benzínu. V čem by teda mohl být zakopaný pes?Nový vzduchový filtr? Nebo je problém v sytiči?

Díky za další pomoc.

kejki

Pokud je to Brigsa Straton, tak po vyprání se má filtr opět namastit trochou oleje. Nemáte ohnuté ty plíšky, co dělají sytič a regulaci otáček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]