Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní dřevěný nábytek - zkušenosti

Od: jolana10 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , máte někdo praktické zkušenosti s dřevěným nábytkem? Koukáme se a nikde nikdo nepíše o údržbě po roce. Co nábytek z eukalyptu? Vydrží to? Máme omezené finanční možnosti. Nábytek z Mounfieldu je sice nádherný, ale drahý.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já ho vždycky očistim vodou a natřu teakovym olejem a myslim že to stačí.

alf*

stačí, vždy takový pěkný zářijový či říjnový den dělám to samé, potom složím, uschovám na vzdušném, suchém místě. Máme z obi, je to kombinace dřevo kov, slouží bezvadně, cena kolem 10000, už je to pár let, nevím přesně.

tofi*
hodnocení

0x

Zalezi na tom jaky budete mit - pokud budete mit nejake "tropicke" drevo - eukaliptus. teak apod. Tak by melo vydrzet vecnost - vlastne byste ho meli 1-2x rocne natrit specilani olejem. My doma mame nabytek od Mountfieldu, ale je to mylsim borovice, ale hluboce impregnovana. Mame ji uz 5 roky a vypada doclea zachovale - je pravda, ze ve spojich je videt, ze je trochu zasla, ale neni to nic hrozneho. Jelikoz ji mame na primem slunci bylo nam doporuceno ji olejem natirat 2x rocne - koupili jsme si u nich specilani olej a ac neni nejlevnejsi tak stale mame prvni baleni a to natiram docela dost.

Pokud si koupite nabytek z toho tropickeho dreva nebo hluboce impregnovany, tak bude drazsi, ale zase je s itm mene prace.

Na zahradce mame jeste nabytek z klasickeho smrku - natirali jsme si ho sami a po trech letech jsme ho musela zbrousit a natrit a to jsme ho poprve natirala impregnaci a pak jeste 3 natery. Ted tedy zase vypada jako novy, ale je mi jasne, ze po tech 3 letech se zase bude natirat s tim se nic nenadale. Hold drevo je krasne, ale musi se o nej clovek starat.

Nabytek tedy na zimu uklizime do skolepa nechat ho venku, tak by to trpelo jeste vic :(

jolana10
hodnocení

moc děkuji. Spíš by zajímalo zda jste někdo nekupoval nábytek třeba v bauhausu a máte někdo zkušenosti s kvalitou

majdalenkahanka

Já jsem tenkrát koupila sekačku v baumaxu, šlapě jako hodinky a jsem s ní moc spokojená, pravda jež, že jsme si připlatili, stále myslím kolem 12.000,-. Já se řídím hlavně heslem nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci. A než něco koupím kupuji s velkým rozmyslem, může se nakoupit levně a bude to dobré a naopak. U nábytku poznáš jestli je kvalitní, podle vyklavosti, ceny, bytelnosti. Já jsem nakoupila třeba konferenční stolek nabytek-lkp.cz/... , za dobrou cenu, nevyklá se, neláme, provedení dobré. Přitom jsem měla strach,ale zbytečný. Možná tam prodávají i zahradní nábytek, koukni tam, uvidíš. Takže asi tak.

kajala
hodnocení

0x

No ono s tou cenou je to složitější. I u zahradního nábytku. My jsme si na zahradu pořídili zahradní nábytek z eukalyptového dřeva. Jak moc je či není drahý nedokážu posoudit, ale musím říct, že v kombinaci s impregnací, co k němu dodávají drží.

12t
hodnocení

0x

Mám nábytek z mountfieldu - meranti a je to pěkně nekvalitní. Po 3 letech ze stolu slezla barva, takže už není dočervena, ale téměř celý šedý. Každý rok jsem natíral teakovým olejem, ale ze stolu slezla barva. Židle jsou teda v pořádku, ale taky už nejsou tak pěkné. Nábytek je na dešti, akorát na zimu se schovává. Určitě nedoporučuju nábytek nechávat na dešti, musí být pod nějakou pergolou, jinak jedině teak, popř. hliník. Výhoda mountfieldu je, že mi to zreklamovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]