Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost stropu

Od: petera* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
situace je taková že jsem zboural jedno patro starého domu kde chci mít terasu 5x4m, zůstal tam trámový strop s trámy tloušťky 15x18cm délky 5 m a na nich prkna. Na tento strop jsem dal beton tl. cca 7cm vystužený kary sítěmi 6mm. Beton ze předu a z prava leží na zdech 30 cm, ale ze zadu a z leva kde zůstali zdi jsem to jen asi 8cm zasekal, z té zadní strany jsem trámy zespod podložil křížem kolejnicí. Zajímá mě zda tento strop musím nějak podložit či vystužit, nebo to ty trámi unesou? Průhyby nejsou znatelné. Předem děkuji za reakce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

chbí tu jedna informace nebo jí nevidím...kolik je trámů 15X18 a jak jsou vzájemně vzdálenéod sebe? kdyžjste už betonovali, tak je ta otázka ponekud jiz opoždená.

petera*
hodnocení

těch trámů je tam šest v osové vzdálenosti 80 cm, tyto trámy jsou z jedné strany asi 50 cm od kraje křížem podloženy kolejnicí a přemýšlím že bych přidal ještě učka 200 taktéž křížem na prostředek a druhý kraj

podívejte trám je uložen na svých koncích a nejdůležitější je mu pomoci uprostřed jeho délky=rozpětí, tam dejte zespod tu kolenici nebo dvě a bude to dobré. Nosnost trámů se tak zvýší několikanásobně. na těch koncích tomu zas až tak nepomůžete, ale zase vylepšíte smyková napětí, takže OK.

petera*
hodnocení

taky si myslím že by to mělo být ok. Děkuji za reakce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]