Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
situace je taková že jsem zboural jedno patro starého domu kde chci mít terasu 5x4m, zůstal tam trámový strop s trámy tloušťky 15x18cm délky 5 m a na nich prkna. Na tento strop jsem dal beton tl. cca 7cm vystužený kary sítěmi 6mm. Beton ze předu a z prava leží na zdech 30 cm, ale ze zadu a z leva kde zůstali zdi jsem to jen asi 8cm zasekal, z té zadní strany jsem trámy zespod podložil křížem kolejnicí. Zajímá mě zda tento strop musím nějak podložit či vystužit, nebo to ty trámi unesou? Průhyby nejsou znatelné. Předem děkuji za reakce.
chbí tu jedna informace nebo jí nevidím...kolik je trámů 15X18 a jak jsou vzájemně vzdálenéod sebe? kdyžjste už betonovali, tak je ta otázka ponekud jiz opoždená.
těch trámů je tam šest v osové vzdálenosti 80 cm, tyto trámy jsou z jedné strany asi 50 cm od kraje křížem podloženy kolejnicí a přemýšlím že bych přidal ještě učka 200 taktéž křížem na prostředek a druhý kraj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.