Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou značku sady hrnců?

Od: aislim* odpovědí: 22 změna:

Dobry den, chci si s pritelem koupit nejake hrnce, ale vubec nevim jakou znacku,a prodavacum se neda verit, poradite?

 

 

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ladajaskva*
hodnocení

8x

Dobrý den. Už to není to, co bývalo. Evropa je zamořena nerezem a lidi jsou z toho zmateni, jak Goro před Tokiem. Je třeba vědět, že nerezových ocelí existuje celá řada. Od té nejlepší ( 18/10 ), po nějaké šunty ( 8/0 ) . Ten poměr znamená procento legujících prvků Cr ( chrom ) a Ni ( nikl ). A cena , která by měla kráčet ruku v ruce s kvalitou je závislá na použitém plechu pro vylisování hrnce jako takového a přeplátování sendvičového dna a případně zalisovaného magnetického kruhu do dna, aby se hrnce daly použít na indukční ohřev ( závit na krátko - silně se zahřívá dno hrnce ). Na co je potřeba se především zaměřit? Pro posouzení kvality je potřeba se podívat na značky, které všichni výrobci vylisují na dno hrnců a kastrólů. Tam jsou uvedeny všechny druhy sporáků, na kterých to nádobí funguje. Dále je portřeba si porovnat potěžkáním v ruce hmotnost nádobí. Vyšší hmotnost značí , že nádobí je vylisováno ze silnějšího plechu. Dále se musíte podívat na upevnění držadel ( čili uch ) a jaká je poklička, včetně úchytu. Teploměr v úchytu je pouze zbytečná paráda, protože ve většině případů ja zarosen a stejně na něm nic nevidíte. Plastové úchyty jsou abslutně nevhodné na plynové sporáky, protože jsou bvyrobeny z nějakých termosedů, které se teplem znehodnocují a jejich životnost je malá a cena nových velká, když se Vám je náhodou podaří sehnat. Osobně bych mohl doporučit hrnce od Tescomy a to konkrétně řadu Home Profi, které mají shodnou konstrukci jako profesionální hrnce do velkých stravovacích zařízení. Tyto hrnece se prodávají ve dvou sadách a samostatně po kusech. Pro začínající a pokusné sekupení za účelem společné domácnosti, je lepší si to kupovat po jednotlivých kusech podle toho, co nutně potřebujete. Pokud chcete rovnou sadu, tak si ji kupte pouze když bude v akci. A pokud to bude někoho zajímat, tak všechno je to na jedno brdo a skoro všechno se vyrábí v Číně, v Honkongu a pod. Pouze nádobí Kolimax je české. A když jsem se už rozjel u nádobí, tak mezi špičkové příbory patří české příbory Toner. Ale i zde se musíte podívat, z jaké ocele jsou vyrobeny. A ještě poslední poznámka k nerezu - všichni výrobci píší, že jsou vhodné do myčky. Ale ono to tak moc už neplatí, protože ty sajrajty, které rozpouští tu mastnou špínu umí na nerezu udělat hnědé tečky a je po parádě. Jinak zbarvení nádobí do fialova, nebo bílé tečky nejsou žádná závada, je to chem. reakce na nějaké chemikálie obsažené ve vařícím se pokrmu a ty tečky jsou krystalky soli ( NaCl ). S pozdravem Laďa

marenka*

Láďo, máte pravdu. To mé Toro, co doporučuji, je 18/10 a úchyty jsou nabodované, takže nepálí. Těžké jsou. Hodně jsem se divila, že sada 2 malých (jeden vysoký, druhý nízký) a dvou velkých hrnců (vys., nízký) plus jedné malé pánvičky, vše s poklicemi, stála 2500. Na druhou stranu je to dost let zpět.

des*

Lidi co máte proti hrncům Zepter?Máte je skoro všichni a zapoměli jste jak jsou vynikající a úsporné.

ladajaskva*

Dobrý den. Pro des a spol. Proti Zepterům já osobně nemám vůbec nic. Jsou to pravdu velmi dobré hrnce. Skoro bych řekl, že jsou skoro tak dobré, jako všechny ostatní vyrobené z nerezu 18/10. Jejich obrovská výhoda je, že Vám je nikdo nenutí a máte dostatek času na přemýšlení, jakou ohromnou kvalitu jste si koupil na splátky. Až se za několik let konečně stanete šťastným majitelem, tak jste na vrcholu blaha. Určitě si nenecháte zkazit radost konstatováním, že to, co umí hrnce Zepter, umí každé hrnce. Ale to nevadí. S tímto faktem Vás na předváděčce obchodní zástupce Zepteru záměrně neseznámil. Přece není debil, že. Takže Zeptery jsou určitě jedny z nejlepších a naprosto standartních hrnců. Cena mě nazajímá. To by měl řešit každý podle své peněženky a svého úsudku. Tož to je můj objektivní názor na nádobí Zepter. S pozdravem Laďa

Zeptery máme doma a jsou super i ta uspora energie a hlavně času je znát *palec*

mrkva*

Zepter? Párkrát jsem v nich vařil u kamarádky - obyčejné, ničím nevynikající hrnce. Co bych proti nim jako mohl mít? Snad jen to, že nějak měly křivé dno - houpaly se na sklokeramické desce (celá sada)

marenka*

Des, na Zepter neni Love. *smich*

 

marenka*
hodnocení

2x

Já mám sedm, nebo osm let hrnce značky Toro. Jsou celonerezové, i s nerez poklicí. Vařím v nich denně a jsou jako nové. Jídlo se v tom nepřipaluje, dna se nekroutí, nezměnily barvu, prostě paráda, doporučuji.

 

dery*
hodnocení

2x

Máme nerezovou Tescomu a jsme s nimi spokojení. Schválně jsme si vybrali hrnce s umělohmotnými uchy - není třeba neustále používat chňapky.

 

lidus*
hodnocení

2x

Souhlasím s Tescomou i když jsou dražší tak náhradní díly (pokličku, ucho nebo těsnění na tlakový hrnec) bez problémů koupíte.Vylívané nádobí mám 30 let, dnes už na chalupě, ať si kdo chce říká, že tehdy byly jen šunty já na něj nedám dopustit.

 

drazko
hodnocení

0x

kupujte titanove nadobi a mate vystarane.usetrena energia a cas pri sporaku

ladajaskva*

Dobrý den. Můžete vysvětlit, jak titanové nádobí šetří energii? Myslíte si, že titanové nádobí je vyrobeno z titanu, nebo má nepřilnavý, vysoce odolný povrch, kde tou vysoce odolnou příměsí je titan? Nejvíce energie při přípravě pokrmů uštříte, když se stanete vegetariánem a bude se chodt pást na louky u lesa. Jinak pokrmu je jedno, jestli ho připravím na teflonu, silikonu, titanu nebo v olejové lázni. Vždy na to padne stejné mnoství tepla. A pro ilustraci si vemte vařené pokrmy, nebo pro jednoduchost vaření vody na kafé. K dosažení bodu varu spotřebujete vždy stejné množství tepla a na smažení řízků také. A brambory uvaříte také na základě dodání přesně potřebného množství tepla. Jediný rozdíl bude u krvavého bifteku a to pouze, když si vedle sebe dáte více, či méně krvavý kousek. On se dá správnou volbou materiálů varných nádob zefektivnit a urychlit přestup tepla. A tomu naprosto ideálně vyhovuje Al, čili hliník. Toho ale odstěhovali do Hupolce s cejchem, že je zdraví škodlivý, což se ale nějak zásadně neprokázalo, jakož i spousta podobných nesmyslů. Nerez je nerez a ta je zdravotně dobrá, ale proti hliníku je to asi tak 50 x horší vodič tepla. Proto se dna nerezových hrnců plátují hliníkovým roznášecím plátem a znovu se to obalí nerezem. Takže to budí dojem, že ten hrnec je kus nerezu. Není to pravda a škodlivý hliník je najednou užitečný atd... S pozdravem Laďa

des*

Laďo-až ti v55 začne hvízdat v uších,to je tnitus,tak na to kašli,je to z toho dobrýho hliníku.A má nás to asi 70% ,co ho měli celý život k snědku.Proto ho dali do toho Humpolce.

ladajaskva*

Dobrý den. Je ta hranice 55 roků nějak směrodatná? To by mě muselo v uších hvízdat už veeeeeeeelmi dlouuuuuuuuho. A to navzdory tomu, že jsme za totáče měli hrnce zančky Aluspor vyrobené v NDR. Kde asi soudruzi z NDR udělali chybu, že se to hvízdání zpozdilo? To by mě celkem zajímalo. Ale jinak nerez je nerez, to nezpochybňuji. Takovou totální endoprotézu kyčelnéího kloubu, nebo šrouby v kostech z hliníku bych nechtěl. PS měl jste na mysli tinitus, že. S pozdravem Laďa

 

jolana10
hodnocení

0x

Já mám 20 let ruské nerez hrnce, je to obyčejný kus nerezu, dobrá údržba, nic moc materiál, je vypadají pořád dobře a dobře se v nich vařilo. Kvůli indukci mám nové od Tefalu za 2500, je jich 5 a n emůžu si je vynachválit. Chovají se jako zepter hrnce, ušetřím s nimi více energie, zahřeju a potom vařím na indukci na 1 nebo 2. Pokličky jsou těžší a dobře drží, mají ventil a přebytečná pára jim uchází. dobře se myjí a vypadají pěkně. Nevařím časové náročná jídla, neděláme těžká jídla. Pokud chcete zepter, před 15 roky tescoma prodávala podobné hrnce a já jeden mám, je to dobrá věc. Já bych si zepter nekoupila j to zbytečně předražené nádobí a tu hodnotu to nemá. Jinak na indukci používám i litinové kousky po babičce. Třeba pánvičku, musí se s ní opatrně, je to přece těžký kousek. Ale litinové nádobí je věčné. Já to mám moc ráda.

farinam

Mam i Zepter i onu zmiňovanou Tescomu a jestli to teda chcete srovnávat: v Tescomě nedokážu uvařit brambory bez vody (jak avizují v návodu), v Zepteru bez problémů. Taky jejich poklice na hrnec nesedí tak dobře jako u Zepteru (tolik netěsní, s čímž to vaření brambor určitě souvisí).

Nechci tady zas moc Zepter hájit, protože si myslím, že je skutečně poněkud předražený, jen jsem chtěla reagovat na srovnání s Tescomou. Zepter je prostě (už od pohledu) lepší než Tescoma (ale zase určitě poměr kvalita/cena bude lepší u Tescomy).

 

lucinkaf*
hodnocení

0x

máme doma sadu hrnců od Tescomy a jednu od Fagoru, dobře se mi vaří v obou, důležitá je kuchařka, pokud neumí uvařit, je jí i pozlacený hrnec k ničemu *frajer* Ne, to přeháním. Také záleží, na čem vaříte, obzvlášť pozor, pokud máte indukci. Já i když mám spoustu hrnců, tak nejraději stejně vařím ve wokovi, udělám v něm jak čínu, tak guláš*haha*

 

jsmestastni
hodnocení

0x
mozna mate uz vyreseno, ale pokud ne, mohu poradi nadobi znacek: Bon Jour a Mauviel, velmi kvalitni francouzske nadobi a pak plasmove titanove Gerti gundel, maji cesky eshop. A tolikrat zminovany Zepter opravdu neni take spatny. Prvotni vyssi investice na zacatku se vam po nekolika letech jiste vrati.
A krome nadobi volte take kvalitni noze: znacka Shun je pro pokrocileho domaciho kuchtika velmi dobrou volbou.

 

 

veru*
hodnocení

0x

Mám zkušenost s hrnci Tefal Ingenio indukce... jsou to teflonové hrnce, takže se Vám v nich nic nepřipálí. Mají odjímatelné rukojeti, takže se v nich dá i zapékat. Fakt super. Jediná nevýhoda je, že se do nich samozřejmě nesmí kovem, takže spolu s hnci musíte koupit i ostatní náčiní :)

demuerto

Já jsem tyto hrnce reklamovala, naprostá katastrofa. Máme indukci od Miele...,když jsem smažila ve smlatované pánvy na 4. stupeň (1. stupeň nejnižší výkon) olej se začal přepalovat, pokud jsem smažila řízky v Ingeniu, tak ani na max výkon nebyla deska schopná ohřát pánev na takovou teplotu, aby mohla smažit řízky...nádobí Tefal Ingenio Indukce rozhodně nedoporučiji.

 

maja123*
hodnocení

0x

Začínala jsem vařit na alumíniu:),přes smalt až k Zepter...rozdala jsem postupně synům a skončila na Tescomě. Mám ji nejraději-

-není ani těžká,ani lehká

-pokličky těsní dostatečně

-dokupovala jsem postupně jen ty hrnce,které opravdu potřebuji

-ani levná,ani drahá

-případné tečky se vyskytnou pouze uvnitř,což není na závadu

-pro mne je to zlatá střední cesta,protože nač pořizovat velmi drahé nádobí,když za deset,dvacet let přijdou s novou fantastickou technologií...

mirven

Něco na tom bude - Zepter je předražené nádobí z hlediska domácího vaření - jde o profesionální nádobí do podniků veřejného stravování. A cena 6800,- za rendlík je docela dost (možná vaří bez tuků a zdravě, ale cena mi přivodí infarkt i tak :) ).Také jsme měli doma asi tři hrnce, úhrnem za necelých 19000,- Kč. Bohužel, tzv. delegáti mají bezvadně připravený marketing, takže velice mnoho lidí, specielně starších a ještě ke všemu sužovaných různými neduhy, přicházejícími s nastupujícím věkem, snadno podlehne, obvzvláště pak při vaření nad svící (možná dnes už předvádějí něco jiného). Podle mého názoru jde o to, že pokud budu chtít vařit pro dva (obvyklá skladba dnešní rodiny) a budu chtít vařit v poměrně kvalitním nerezu a nenechám se zblbnouot řečma o energetické nenáročnosti, pak si vpohodě vystačím s NiCr z Ikei, kde mne sada tří kousků nádobí s termickým sandvičovým dnem vyjde řádově na tři stovky včetně skleněných puklice. Vařím v materiálu zdravotně nezávadném a cenově - kde je tak obrovská energetická úspora, která mi vyrovná ten gigantický rozdíl v ceně za pořízení nádobí? Ne každý asi bude denně vařit na lojové svíci, aby se mu investice do Zepteru vrátila. Ale zase na druhou stranu - pokud budu majitelem restaurace, proč nevařit v Zepteru? Tam pak úspory opravdu nějaké přinese ... a navíc je to nákup výrobního prostředku a dá se zahrnout do účetnictví. Takže - koupím proto, že vařím na kšeft nebo proto, že v tom vařím zdravě, ale za cenu toho, že investice je pro mně patrně nenávratná. Pokud jsem mladá rodina, nemám peníze a omezený rozpočet, pak asi nakoupúím nádobí možná přes Ikeu (365+), pokud jsem středně generační rodina s několika potomky a vařím střední dávku jídla (okolo 6l svíčkové a pod. :) ) - pravděpodobně zvolím Tescomu (cenově i užitnou hodnotou). Jsem-li podnikatel, s Zepterem nezaváhám ani na chvilku. A jsem -li z dnešní seniorní rodiny - patrně nebudu mít na Zepter a možná už ani na Tescomu, takže postupně zase budu koukat po nádobí Toro (španělsko), možná nějakém nádobí z EU z antikora - Ikea např., ale rozhodně žádná kočinčína - takže zase je volba jasná. Mezi námi - země s tradicí výroby a zpracováni NiCr je právě to Švédsko. No, pokud mám peníze a mohu je přehazovat vidlemi, pak je mi vše jedno a půjdu do Zepteru - tady se nespálím, jen mně to vyvětrá kapsu ... :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]