Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v podkrovi

Od: enk odpovědí: 2 změna:

Zdravim vsechny dobre radce,

jsem pred volbou, kdy se mam rozhodnout, jakou podlahu zvolit v obytnem podkrovi.

Stavajici stav:
-plocha cca 4,5x12m
-nyni tam jsou pouze 20x20x450cm tramy (na nich je zespoda rakosovy strop). Tyto tramy jsou polozene rovnou na nosne zdi
-nosny zdi jsou bez betonoveho vence, pouze stazene k sobe ocelovymi stahovaky. 2m prizemi jsou z opuky, dale nahoru pokracuje cihla. Sirka zdi cca 50cm

Premyslim o lehke podlaze. Bojim se, aby to zdi unesly. Proto moc nepremyslim o betonu, ale spise o nejake jine alternative. Spodni patro bude vytapene, cili neni nutna tepelna izolace. Rad bych venoval pozornost zvukove izolaci (krocejove).

Mate nejake tipy ci zkusenosti co pouzivat a co ne? O finance jde az v prvni rade :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mam doma to samý.Plocha 11x6 metru. Vytrhal jsem stará prkna ,vybral plevy (a myší a kuní uschlé trusy) všechno vyčistil , natřel lignofixem, položil igelitovou folii , do ní role minerální vaty , pak jsem to celý zakryl zase folií a nato jsem položil a očištěná ošetřená stará prkna co tam byly puvodně.Na ně pak OSB desky a celý pořádně prošrouboval a podlahu 5x nelakoval.

Taky sem měl strach jestli když tam neni věnec aby se to nejak nerozjelo ale mistři to omrkly a řekli jestli tu nehodlám otevřít fitcentrum s posilovnou tak se to ani nehne. Máme tam bezva ložnici,celý opalubkovaný,z postele koukáme na noční oblohu a je to paráda.

Místo prken mužete udělat rošt ze střešních kontralatí a možná na ten rošt proužky nějaky textilní folie a pak osb desky.

jabraka*
hodnocení

0x

Bojím se,že se budu pořád opakovat.V zásadě nelze na této podlaze nic ušetřit.Mezi trámy se bude jednat o zvukovou izolaci,tam lze použít volně položené desky minerální vlny steprock nebo podobné.na trámy pak záklop,nášlapnou vrstvu ze sádrovláknité desky Rigidur.Spousta návrhů tu je pro použití OSB desek.Mají mnoho nevýhod a cenově se téměř neliší od Rigiduru.Ten je mimo jiné požárně odolný a má i dost dobrý kročejový útlum.V prodeji jsou podlahové dvoudesky(2x12 mm)s přesahem a slepují se do plovoucí desky.Pokud je rozteč nosných trámů větší než 80 cm,doporučil bych je doplnit mezi ještě fošnou na výšku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]