Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam takovy dotaz, vypnul jsem kotel po zime, tzn. na letni provoz a vzdy kdyz prihrivame vodu na myti tzn. cca na 60st tak mi ventilem odtece cca 0,5-1l vody pri kazdem ohrati, stand teplotu mame nastavenou cca na 30-40st. Vim ze neco podobneho je u bojleru, ale zda se mi ze odteka velike mnozstvi vody pri ohravani, po ohrati vody je toplota otopne vody cca 80-85st.
Poradite mi prosim co delat aby se zabranilo neustalemu sledovani a vylevani natekle vody pri kazdem ohrati? Vim ze tam muzu dat kybl a vylevat ho cca 1xtydne ale zda se mi ze by to takove mnozstvi vody byt nemelo. Jinak vloni jsem vymenoval tlakovou nadobu na vodu na novou.
Dekuji za rady
Tomas
Pokud máte na přívodu SV do zásobníku kotle instalovanou tlakovou exp. nádobu a má správnou velikost a je dostatečně natlakována vzduchem, pak Vám za celý týden nemůže odtéct z pojistného ventilu ani decilitr...
Snad jedině s vyjímkou příliš vysokého tlaku vody na vstupu do objektu, to by se muselo řešit redukčním ventilem.
Diky za odpoved, tzn. zkontrolovat tlak v nadobe na studenou vodu, a pripadne ji dotlakovat, kolik by asi mel byt tlak v nadobe?
Pokud mluvíme o exp. nádobě na vyrovnání vlivu rozpínavosti vody, pak by tlak vzduchu v nádobě měl být o 0,2-1bar nižší než je tlak vody na vstupním potrubí do ohřívače vody. Potrubí respektive exp. nádoba na straně vody musí být bez tlaku!
V tlakové nádobě by měl být stejný tlak jak na přívodu zvenku.V nádobě je membrána,která má být asi v prostředku.Při ohřevu se prohne do tlaku zvenku,takže zachytí přetlak,proto by z poj.ventilu nemělo nic kapat.Tlak zvenku bývá obyčejně veliký,až 10 atm-(či pasc.aby se někdo nezvencnul) v noci.Tlaková expazka tento tlak neeliminuje.Takže je dobré mít regulátor tlaku na přívodu u měřiče.Já např mám nastavený 3atm a nemám problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.