Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stacion. Kotel Protherm 20KLZ - ohrev vody

Od: tomm* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

mam takovy dotaz, vypnul jsem kotel po zime, tzn. na letni provoz a vzdy kdyz prihrivame vodu na myti tzn. cca na 60st tak mi ventilem odtece cca 0,5-1l vody pri kazdem ohrati, stand teplotu mame nastavenou cca na 30-40st. Vim ze neco podobneho je u bojleru, ale zda se mi ze odteka velike mnozstvi vody pri ohravani, po ohrati vody je toplota otopne vody cca 80-85st.

Poradite mi prosim co delat aby se zabranilo neustalemu sledovani a vylevani natekle vody pri kazdem ohrati? Vim ze tam muzu dat kybl a vylevat ho cca 1xtydne ale zda se mi ze by to takove mnozstvi vody byt nemelo. Jinak vloni jsem vymenoval tlakovou nadobu na vodu na novou.

Dekuji za rady

Tomas

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud máte na přívodu SV do zásobníku kotle instalovanou tlakovou exp. nádobu a má správnou velikost a je dostatečně natlakována vzduchem, pak Vám za celý týden nemůže odtéct z pojistného ventilu ani decilitr...

Snad jedině s vyjímkou příliš vysokého tlaku vody na vstupu do objektu, to by se muselo řešit redukčním ventilem.

tomm*
hodnocení

Diky za odpoved, tzn. zkontrolovat tlak v nadobe na studenou vodu, a pripadne ji dotlakovat, kolik by asi mel byt tlak v nadobe?

Pokud mluvíme o exp. nádobě na vyrovnání vlivu rozpínavosti vody, pak by tlak vzduchu v nádobě měl být o 0,2-1bar nižší než je tlak vody na vstupním potrubí do ohřívače vody. Potrubí respektive exp. nádoba na straně vody musí být bez tlaku!

des*

V tlakové nádobě by měl být stejný tlak jak na přívodu zvenku.V nádobě je membrána,která má být asi v prostředku.Při ohřevu se prohne do tlaku zvenku,takže zachytí přetlak,proto by z poj.ventilu nemělo nic kapat.Tlak zvenku bývá obyčejně veliký,až 10 atm-(či pasc.aby se někdo nezvencnul) v noci.Tlaková expazka tento tlak neeliminuje.Takže je dobré mít regulátor tlaku na přívodu u měřiče.Já např mám nastavený 3atm a nemám problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]