Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace pod sádrovou omítku

Od: marks* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřeboval bych malou nápovědu lidičky. Děláme rekonstrukci kuchyně, padla volba na sadrové omítky knauf Rotband. staré malby jsme oškrábali a teď před omítaním by bylo třeba provest nějakou penetraci. Knauf doporučuje buď buď peneraci na savy podklad nebo na nesavy. Podle mně jsou staré omítky savé, je ma uvaha správná? Ma někdo zkušenosti z nanášením sádrových omítek na stavajíci omítky? Nerad bych se totiž dožil toho, že mi nové omítky opadají. Dík za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Proč na omítku dáváte zase omítku? Jinak ta stará omítka je určitě savá a ověříte si to, že do sebe vcune vodu a bude vlhká, nebo mokrá. Nesavý je třeba nátěr Latexem. Jinak jsem potřeboval nahodit špaletu u velkého okna a Rotband je celkem obstojný materiál, ale ta cena! Penetroval jsem to jejich penetrací. Ale musím přiznat, že šlo vesměs o silné vrstvy a to až těch 5 cm, kterými se vychvalují. Tam to funguje. Ale plochu s malou vrstvou jsem nedělal a těch pár překrytí u špalet bylo OK. Čili s větší plochou s malou nanesenou vrstvou nemá m zkušenosti - neumím posoudit. S pozdravem Laďa

marks*
hodnocení

Tak stávající omítky jsou tak křivé, že se na to nemužu dívat. Proto jse rozhdl natahnoput omitky znovu a tím steny vyrovnat. Takže 5mm bude snad vsude. Nenapadnul mne lepsi zpusob jak ty steny srovnat.

ladajaskva*

Dobrý den. Tož to je jiná. Chce to ověřit kvalitu té sice křivé, ale staré omítky. Jestli se rozpadá, musí se okopat. Jetli chcete jistotu, tak musíte použít hloubkovou penetraci a rovinu vymezit pozinkovanými omítníky. Jinak ty hrboly budete pořád kopírovat. S pozdravem Laďa

doplněno 07.04.11 20:09:

doplněk - odkaz :

doplněno 07.04.11 20:15:

ještě jeden doplněk - jestli to není taková katastrofa jak píšete, mohla by stačit ta finisch tekutá pasta.

jabraka*
hodnocení

0x

Viděl jsem v televizi,snad v Loskutákovi před časem nanášení sádrových omítek,velice to na mě nechalo dobrý dojem.Natahovali asi tak 5 mm,nepoužívali žádné lišty - omítníky- jen široké hladítko.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]