Nejste přihlášen/a.
Zatím jsem udělal obrázek tlak. nádoby. Žel, jsem nejsem technického vzdělání...
Dobrý den. Tu zpětnou klapku můžete dát kamkoliv, čili napojit až mezi polyš a panceřovou hadici, nebo až na druhý konec té pancéřové ( opletené hadice ). Zvolte si místo, kde to bude jednodušší pro Vás. Já bych to dal až mezi tlakovou nádobu a tu pancéřovou hadici. A jaké komponenty si musíte k tomu pořídit si nakonfigurujte podle reálu. S pozdravem Laďa
Děkuji, jenomže je to neproveditelné. Musel bych volit zpět. klapku pro horizont. a už bych nepřipojil flexihadici, není tam místo a s tvarouvkou, která sedí na tlak. nádobě už nelze hýbat.
Musím dát zpět. klapku do míst, kde je "?", ta má vnitřní závit a já nevěděl, jak a čím to propojit. Umístních odborníků čerpat raději nebudu, čerpadlo a celou soustavu jsem jel raději koupit do Brna - 90km.
U toho manometru odšroubujte tu hadici místo ní našroubujte zpětnou pružinovou klapku do ní mosaznou vsuvku no a do vsuvky zpět hadici. Náklady 180,- montáž 15 minut.
doplněno 06.04.11 20:08:nabyde vám to o 5 cm (ted jsem to meřil) a to se tam musí vejít i když to nepujde
To by šlo, ale z klapky bych musel pokračovat kolenem a nahoru, protože hadice je už v takovém ohybu, že větší úhel ohybu by ji už lámal. A kde mám zajištěno, že mi koleno vyjde při utahování do přijatelé polohy na připojení flex. hadice...?
Na té vodárně musí být zpětné klapky 2. Jedna musí být namontována již z výroby a je umístěna hned na výstupu vody z čerpadla. Předpokládám tedy, že se Vám jedná o zpětnou klapku na ssání, která zajišťuje nepřetržený sloupec vody a brání zavzdušnění čerpadla. Když si koupíte ssací koš a dáte ho na konec ssání do studánky, tak už bude s touto zpětnou klapkou a nemusíte nic montovat!
Studánka je kopaná do hloubky ca 20m a čerpadlo NAUTIL visí ca 2 m nade dnem. Na výtlakové hrdlo čerpadla jsem umístil zpětnou klapku a pokračoval PE potrubím. A tato klapka zřejmě začala propouštět, proto ji chci "pojistit" ještě jednou klapkou u tlakové nádoby, kterou mám uvnitř, v chalupě. Nechce se mi tahat 2,5q beton víčko a dále 21kg čerpadlo a rozpojovat potrubí a tahat to 18m nahoru (prům. studny ca 1,5m).
Přetlakový ventil jsem umístil ještě do studny, v případě akce by voda stékala zpět do studny a nedošlo by k jejímu vyčerpání . i když vodní sloupec má ca 16 m x 1,5m průměr, tak to vydá na jednu cisternu na mléko. Unikání ve spojích asi možné je také, ale komplet jsem vše sestavil, rozdělal a opět sestavil a dotáhl "na tvrdo". Tak jsem si tu práci trochu zkomplikoval.
Ale díky za rady, nějak se tím prokoušu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.