Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sodastream zkušenosti

Od: bony* odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

máte někdo zkušenost či názor Sodastream? videotech.cz/...

Rád bych si to pořídil, ale nevím, zda se to vyplatí.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

opět marketing, dnes je vynášena do nebes soda a před nedávnem vynášeli do výšin neperlivku. tak se v tom vyznejte. Nekoupil bych to nad cenu 200Kč/výrobek, můj názor = předražené.

Souhlasím, že je to předražené. Kdo si počká, ten koupí později levněji, protože to zlevnit nakonec musí, i když výrobci jsou Švýcaři! Možná, že se tu objeví i nějaký čínský SODASPLEEN a bude vymalováno!

fiik*
hodnocení

0x

Máme ho doma to co jsem od něj očekávaly tak splnil na jedničku. Už pijem jen sodu z něho a nekupujem žádnou jinou a ty příchutě jsou taky výborné. Vyplatí neviplatí unás se vyplatí kazdý týden jsem kupoval asi 5 balíku vod a ted už nemusím a šetříte sním i životní prostředí. Takže asi mužu doporučit.

hodnocení

0x

Je to dobrá věc, ale tak silný sifon jako ze skleněné lahve se z něj neudělá. Je to tím, že lahev se sodovkou se musí před nalitím do sklenice odšroubovat ze stojanu a tím unikne CO2 nad hladinou a poklesne jeho tlak. Kdežto ze skleněné opředené lahve se sodovka vypouštěla z uzavřené lahve působením přetlaku CO2 nad hladinou a k prudkému poklesu tlaku vůbec nedocházelo. Jinak jsem SODASTREAM koupil vloni v létě a ještě stále sytím vodu z první bomby na kapalný CO2. Náhradní náplň (provádí se výměnou prázdné za plnou) ale stojí 200,- Kč!

buban76*
Jestli se to vyplatí? Záleží na úhlu pohledu,my jsme přístroj koupili 23.2 a ted je bombička prázdná asi po 70 lahvích, takže náklady na 70 l sifonu neni těžké spočítat, ale není to jen o penězích, spíš jde o to,že víme co pijeme, voda je stále k dispozici a není potřeba myslet na nákup balených vod.
cocinkamichalka*

Já mám vodu taky kdykoli k dispozici - stačí otočit kohoutkem! Možná mě tady ukamenujete, ale podle mě je sodastream hloupost a další zabírač místa do kuchyně.

Jak píšu vedle, používám ho poměrně často, takže to rozhodně nezabírá místo jen tak pro nic za nic. Nic proti čisté vodě, ale bublinky jsou prostě bublinky.

charlie*

kupte si ho a uvidíme jestli změníte názor ;)

já ho používám už asi rok a je to naopak to nejpraktičtější co jsem do kuchyně mohli koupit ;)

lojzek*

Aspoň víte co pijete. Komu se nelíbi cena, ať pije chemické sloučeniny ze supermarketů.

Tak to já tedy protáčím bomby rychleji. Sytím vždy co to dá (dokud se neotevře pojistný ventil) a jedna náplň mi vydrží tak 3 týdny. První bombu jsem si čárkoval na papír a dá se reálně udělat mezi 70 a 80 litry.

hodnocení

0x

Někde na Mimi bazaru v poradně jsem četla,že si nechávají náplně plnit u hasiců a vyjde to mnohem levněji.

U hasičů nedostanou tzv. potravinářský, t.j. čistý a zdravotně nezávadný CO2. Takovou sodu bych nepil! Fakt je, že ty sladké limonády i minerálky obsahují nějaké konzervační prostředky, aby dlouho vydržely a z těchto důvodů se osobám se zbytnělou prostatou špatně vyměšují:)) Kdežto limonáda připravená z kohoutkové vody v SODASTREAMU se čůrá výborně:))

hodnocení

0x

Podle reakci účastnic pokecu jsem usoudila,že je jim to jedno.Prostě rozhoduje cena:)

1jara*

Ty šťávy na výrobu té sody taky nejsou bez konzervantů, pustím kohoutek a napiju se křišťálové vody z kohoutku, nějaké bublinky mně můžou škrábat v krku či na zádech..

honey*
hodnocení

0x

za sebe mohu jen doporučit, š´távy k tomu vyráběné jsou opravdu výborné a chutné, naučily jsme se i dávat si obyč šťávy a zase se na tom ušetří...ale každý ať počítá jak umí :)...před rokem jsme ho koupily mamince, má problémy s krční páteří (odpadlo tahání těžkých lahví do kopce) a jinou než bublinkovou vodu pít nemůže, protože ji jinak bolí žaludek...teď je moc spokojená a hlavně i děti se naučí i více pít pokud si sodu mohou připravit samy, prostě je to baví...takže jen doporučuji...určitě to nějaké penízky ušetří

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. A co se tak kouknout na toto : kuchynskepotreby.cz/... Jestli se tp vyplatí, nevím. Ale to nebude jenom o srovnání ceny přístroje, nebo pouze ceny nápoje. Je to i pohotovnostní zásobě, pohodlí a když je více sirupů i výběru. S pozdravem Laďa

xpj*
hodnocení

0x

Chtěl jsem si pořídit SodaStream, ale nakonec jsem doma na půdě našel klasickou českou skleněnou opletenou sifonovou lahev. Tu jsem zrekonstruoval, koupil různé těsnění (cena cca 30Kč) a sehnal bombičky (10Ks za cca. 20Kč). Takže v tuto chvíli mě litr sody vychází na 2Kč, což je o trochu levnější než sodastream. Samozřejmě, musím vyměňovat často bombičky, ne všude jsou místa na výměnu, těsnění se také docela dost opotřebovávají, ale zase to má grády (jak psal někdo výše).

Kdybych tu lahev nenašel, asi bych se rozhodoval mezi klasickým sifonem (viz. obchod.sifos.cz/k/... a to 1L za cca 1100 až 3L za cca 1400) a sodastreamem (nejlevněji od 1800Kč).

Možná by to ale nakonec ten klasický sifon vyhrál :)

doplněno 11.05.11 13:26:

Sodastream jsem dal bratrovi a je z něj nadšený :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]