Pravý hovězí steak - jaké maso?

Od: Datum: 05.11.12 22:14 odpovědí: 6 změna: 06.11.12 00:39
avatar

Nevíte někdo z jakého masa a jak správně se dělá pravý tlustý hovězí steak?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.11.12 22:38
 

Z entrecote

 
Datum: 05.11.12 22:40
 
avatar

Že by z hovězího? Já našel tohle

 
Datum: 05.11.12 22:42
 
avatar

co si představujete pod pojmem "pravý tlustý hovězí steak"?
 
Datum: 05.11.12 22:56
 
avatar

Svíčková nebo roštěná z mladého býčka, maso by mělo být tak 3 týdny uleželé (to o maximální čerstvosti jsou marketingové kecy supermarketů). Ukrojíš plátek tak cca 3 cm tlustý, rozpálíš litinovou pánev (suchou!) co nejvíc, prdneš tam to maso a čekáš 3 minuty. Kleštěma otočíš (za píchání do stejku je trest smrti) a děláš druhou stranu 3 minuty. Sundáš na talíř, necháš pár minut odpočinout. A máš základní stejk - od něho pak můžeš příště dělat varianty podle chuti: víc nebo míň udělaný, dochucený tak či onak, podle toho co ti vyhovuje.

http://www.tyden.cz/rubriky/a…stavnatemu-steaku_121342.html

Ohodnoceno: 1x
 
Od: askmenow*
Datum: 05.11.12 23:36
 

Užitečný je podle mě třeba tenhle článek: http://www.mlsanicko.cz/druhy-steaku/ - i ve steak housech nemají steaky jen z jedné části zvířete, ale z více, každému vyhovuje něco jiného.

 
Datum: 06.11.12 00:39
 
avatar

Jak radí výše,jen je třeba ,aby byl výborný ,je mladý býček!Ze staré krávy dobrý stejk nikdy nebude.Nej je argentinské hovězí,jenže je sakra drahé.Mnohem dostupnější je svíčková ,nebo roštěná.T-bone je taktéž dost drahé a dá se sehnat v Makru.Prostě pořádný steak chce kvalitní maso a to udělá díru do peněženky.Pokud je cena pasé,tak se dělá na co nejvíc rozpálené pánvi,opepřit a doporučuje se solit až při servírování,ale to je otázka jak kdo..Stupně propečení záleží na každém,co mu chutná.I když se to nezdá,dobře udělaný steak je kumšt!Někdo dělá steak i z hov.pupku a nebo z hov. veverky. ;)
Lehké propečení steaků cca 2 minuty,střední propečení cca 4 minuty, úplné propečení cca 6 minut Tento tip pro 180-200g porce.
Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.