Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava stropu

Od: kalibaba odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jak to tu čtu tak nějak nenacházím pro sebe odpověď. Prosím vás o radu se stropem. Strop je dřevěný a odděluje nevytápěnou půdu. V poslední době se začalo dost po půdě chodit a na stropě se začali tvořit trhlinky a v jedné místnosti jsou dost nepěkné praskliny. Prosím jak vyřešit opravu stropu aby se dále po vymalování trhliny nedělaly. Na půdě není zateplení je škvára. A po pravdě se mi strop nechce strhávat. Děkuji za vaši odpověď. Jsem laijk.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

To Kalibaba:

Jedná se asi o strop,kde na prknech podbíječkách je rákos a omítka.K praskání dochází zcela běžně.Oprava spočívá v pečlivém seškrabání nátěrů,pak penetraci a po zaschnutí vystěrkování některou z finálních stěrek na trhu existujících.Po lehkém přebroušení lze strop znovu vymalovat.

Já osobně bych doporučil po penetraci nalepit dekorační PS kazety.

JABRAKA

bugy*
hodnocení

0x

Jedná se zřejmě o palach.

1) oškrábat úplně malbu, napenetrovat, natáhnout perlinku (přetáhnout 10cm až na zdi) a štuk (jemnou omítku) - nutno posoudit, zda není i hrubá omítka na stropě příliš zvětralá

2) nechat si udělat takzvaný napínaný strop (hotovo za den, v ceně sádrokartonu, nezatíží více problematický strop)

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Když už se Vám vyskytl takový nemilý problém, tak bych zauvažoval, jak zabít všechny mouchy jednou ranou. Ono se to ale bude odvíjet od Vašich finančních možností a vlastně od ochoty do toho nyní něco investovat, protože můj návrh má určitou dobu návratnosti. Osobně Vám navrhuji samonosný sádrokartonový podhled D 131, který podle možnosti zateplíte v celé dutině, kterou budet mít k dispozici. Abych to zbytečně nerozepisoval, tak jen ve stručnosti - realizace je velmi jednoduchá a celý podhlad je ukotven pouze do obvodových stěn. Čili není nikde spojen se stropem. Tím dosáhnete současně snížení přenosu hluku z půdy, včetně omezení kročejového hluku, zateplíte strop mezi vytápěným prostorem a nevytápěnou půdou. A v konečném důsledku budete mít nové, abslutně rovné stropy, které nebudou ničím namáhány a tudíž nebudou nikdy praskat. Cenu si spočítejte podle cen ve Vašich stavebninách. Pokus si to budete chtít nechat udělat na klíč, tak se cena za práci pohybuje cca 200 - 250 Kč/ m2 + cena materiálu bez DPH za m2 + 10 % DPH ze součtu ceny materiálu a práce. Odkaz na ten samonosný podhled : knauf.cz/... S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]