Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytí psa v paneláku

Od: mys* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

bydlím v paneláku a v současné době se u nás v domě vyskytl problém v podobě vytí mladého psa. Je to pouze o patro níže a pes vyje s přestávkami jak dopoledne, tak i odpoledne a minulý týden jsme si "užívali" dokonce i po 22:00. Kdybych nebyl tak hloupě útlocitný, tak už jsem měl zavolat alespoň tu policii, když se tak dělo po té desáté hodině. Jenže jsem si říkal, je to štěně, třeba si zvykne. Ale vypadá to, že ne a to je problém. My taky měli psy, ale žádný tohle nedělal. Mám pocit, že se mu jeho majitelka řádně nevěnuje, tak nevím, co dělat. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?

Nechápu lidi, co si kupují psy jako nějaký doplněk či co. Když na něj nemají čas, nebo mu ho nechtějí věnovat, tak ať si ho nepořizují.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Švagrová má fenu jakéhosi malého psa. Kdyby bydlela hned vedle, tak bych je zastřelil v pořadí švagrová, švagr, synovec a tu fenu naposled. Prostě rozmazlený fracek, který spává v posteli, oblékaný jako batole, pusinkovaný jako miláček, vyžadující pozornost atd. Takže ona necítí ani fenu, ani psa. Pouze otravuje okolí. Když je švagrová doma, tak pohoda. Jak je fena doma sama, tak štěká a štěká a štěká. Divím se, že to přežila těch 10 roků. ( Jak fena, tak švagrová ). A musím upozornit, že mě psi nevadí, ale pes patří na dvůr apotřebuje pracovat a ne si válet šunky. A ti palácoví? Ty ať si kupují ti, kteří se o ně umí postarat. S pozdravem Laďa

dalicek

ladajaskva: nevím, co máte proti tomu, když pes spí s pánem v posteli. Náš pes také s námi spí a přes den je sám doma a nevyje, celý den chrápe (je to kokřice), pak se jdeme venčit. Že pes nutně patří na dvůr netvrdí ani zkušení majitelé vlčáků. A jak má pes asi tak pracovat? Jako štípat dříví, nebo co? Buď může hlídat barák, potom ale je stejně zavřený a válí si šunky (byť na dvoře), nebo pomáhat nevidomému, hledat drogy, nebo hlídat stádo (takových psů je ale minimum). Vše ostatní je jen hra. Žádné plemeno již dnes není "pracovní", to se jen tak říká, aby to dobře znělo, většina policejních plemen a jiných pracovních psů nedělá celý život vůbec nic. Ostatně neznám žádného běžného pejskaře, za nějž by pes odvedl nějakou "práci". Pes je zábava, podobně jako rybičky. Tím nechci vytí psů jakkoli obhajovat, pravděpodobně to také záleží na povaze konkrétního psa.

ladajaskva*

Dobrý den. Každý spíme v posteli s tím, kdo nám vyhovuje. Vy si spěte s kým chcete. Mě je to fuk. Pod výrazem pracovat, jsem neměl na mysli psa Fíka, který skočí pro noviny a nebo něco manuelně dělá. Ale to je fuk. Vše ostatní je hra? Chudáci psi. Jestli jsou pro zábavu, tak potěš koště. Ale mě je pohled na tuto problamatiku ( psi pro zábavu ) ukradený. Naučte je, aby neznečišťovali trávníky, pískoviště a chodníky, sbírejte jejich hovínka ( to je asi ta zábava ), utřete jim zadky vlhčeným ubrouskem a naučte je držet tlamy. Pak to bude OK. A z obýváku jim můžete udělat klimatizovanou psí boudu. Mě je to fuk. Ale dodržujte slušné a korektní vztahy i s okolním světem, nejenom s tím Vašim miláčkem. S pozdravem Laďa

lado budte ve velkém klidu, je tu více zastánců Vašich názorů. U nás je relat. kldiný dům a jediní kdo dělají bordel jak exkrementy, močením, tak štěkáním jak de.il dělají psi, psi, psi, psi, psi, psi, psi. Nejsem alergik na nic, ale na tohle jejich terorizování několikráte denně permanentně mě chytaj vyloženě záchvaty amoku. Pejskaře bych zákonnem perzekuoval . . . můj názor. Veká část pejskařů vůbec nemá potuchu, jak se psem zacházet. př. povely "pocem" a pod. *cert*

jenik*

Mluvíte mi z duše. Do písmene podepíšu a orazítkuju a to psi miluju.

Můj otec měl stejný problém a to bydlí na maloměstě v oblasti s rodinnými domky a zahradami. Velice staří sousedé přes ulici měli psa, který tam byl celý týden sám u boudy, protože oni přijížděli většinou jen 3 x týdně. Pes štěkal a vyl, prostě protože mu bylo smutno. Chudák pes, ale také chudák táta, co se nevyspal. Občas v noci z okna vyhodil malou petardu a to psi také miluje, ale psychický teror a nedostatek spánku je jiná věc.

Cchi říct, že to tak trvalo mnoho let, než pes odešel... Nezávidím Vám a těžko něco radit. Snad jen doufat, že pes až trošku odroste, tak si zvykne a přestane.

mys*
hodnocení

Spíše si myslím, že to záleží na povaze konkrétního majitele. Bohužel.

eulalie*
hodnocení

0x

No já nevím, ale pes nemusí výt proto, že je mu smutno, ale proto, že někde blízko cítí hárající fenku. Takový roztoužený pes dokáže výt i 3 týdny v kuse (moje vlastní zkušenost). Takže to opravdu nemusí být tím, že by se panička pejskovi nevěnovala, ale protože převládly jeho pohlavní pudy, no. Není to náhodou tento problém?

tato odpověd je zcela mimo mísu, vy máte zkušenosti s psy jo. *zed*. Bohužel zažívá stres ze samoty doma, jsem z velkého města a vím dobře ,o co jde. Byly o tom i reportáže a programy v CT. Okamžitě neprodleně informujte majitelku a pokuste se řešit problém s ní s tím, že ani tak vy netrpíte (by to enní pravda) ale že hrozná muka zažívá její miláček a uviíte jak změkne,a buďte trvdí, klidně si vymyslete historku o tom, jak pes doma mlátí do dveří = strašný rány, třeba se majitelka alespoň zamyslí, ikdyž to tom pochubuju . Policie Vám spíš nepomůže.

eulalie*

No jestli tato vaše odpověď je narážkou na tu moji, tak se dovolím ohradit. Protože i ta má odpověď není zcela mimo mísu. Já přeci netvrdím, že to nemůže být tak, jak píšete vy. Ano, psovi může být doma též smutno. Na druhou stranu ale opravdu může výt kvůli feně. Což není vůbec od věci a nepravdivé. Se psy zkušenosti mám, žiji s nimi již opravdu velmi dlouho. Vy se mi zase zdáte příliš striktní, myslíte si, že jen ten váš názor je jediný správný. Toto je poradna, jestliže jste si toho doposud nevšimla, takže každý chovatel zde může napsat svůj názor, a bych příště přivítala s jistým pocitem ulehčení, kdybyste se přestala do mě navážet. Děkuji

. . . no když myslíte, že i takto lze poradit. je to věc názoru.

mvdr

Dovoluji si Vás informovat, že jako vystudovaná veterinářka s červeným diplomem mohu potvrdit, že pes může výt i z důvodu blízkosti hárající feny.

mys*
hodnocení

No, kdyby to byl starší pes, tak bych tomu i věřil, ale ono je to spíš štěně. Tedy tipuji mu tak šest měsíců. Navíc v je tu víc bytů, kde mají psi a žádný z nich takhle nevyvádí.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pokuď jste v družstevním bytě tak zajít do družstva ,případě městský byt tak na majitele paneláku,kde si můžete jít stěžovat.

kocourovec*

To je pravda, ale chtěla bych vidět jejich rozumnou radu.;)

hodnocení

0x

Vytí psa v době nočního klidu je problémem jeho majitele. Postupně ukládané pokuty ho tohoto problému dokáží zbavit.

annyfi*
hodnocení

0x

Dobrý den, každé štěně určitě vyje a dožaduje se pozornosti. Dobré by bylo promluvit si s majitelkou/majitelem psa. Jde o to, zda není pes skoro celý den sám a pak je mu smutno-pak nechápu, proč si ho pořizovali. Myslím si, že ale moc nezmůžete, psovi neporučíte a majitelce už vůbec ne.

soina*
hodnocení

0x
Dobrý den, s majitelem psa by jste se měl pobavit a vysvětlit mu, proč Vám ono psí vytí vadí. Buďte raději slušní, majitel Vás možná pochopí a vytí přestane. Pokud by to ovšem přetrvávalo a Vám vadilo, nebojte se obrátit na domovníka.

cituji majitelku v jednom nejmenovaném domě: " No já Vím, že vyje, však už jsem ho (psa) několikrát i zmlátila, ale ono to nepomáhá." . . . nevěříte co . . .? ani se nedivím. Lidská blbost je neomezená, i to zvíře bývá chytřejší než majitel, v tom je asi zásadní problém. Nebo že by za to mohla "imaginární" fena *smich**haha*.

ladajaskva*

Dobrý den. Pro sonia : jestli vyje zavilá šakalka sousedka, se kterou to proberete sama mezi 4 okály, tak to možná pochopí a přestane výt u vití věnců. Jak to ale vysvětlí tomu nechápavému pudlovi , to tedy nevím. S pozdravem Laďa

bebu
hodnocení

0x

*frajer* tak to zkuste jako naší sousedi, být agresivní a pak poslat výhružný anonym. Máme doma pár dní šťěňátko, zodpovědně jsem si vzala dovolenou, dbala rady jak postupně pozvolna nechávat psa doma samotného. Ale bohužel pes vyje a to hrozně vím to. Takže po 2 dnech přišel náš netolerantní soused, po noční a řádně mně zprdnul :-/ chápu ho, ale ... Na mou reakci, že opravdu do konce týdne s tím nic neudělám, když byl čtvrtek tak dnes jsem měla za dveřma, (o provokaci psa boucháním na dveře ani nemluvím), pěkně peprný anonym :-/ Snažíme se s tím něco dělat, ale bohužel to nejde, zažíváme spíš teror jiný od netolerantního souseda. Jenom nechápu, že naši sousedé na patře nic neslyší, ale pán o 2 patra se může pokakat :-/ Takže doufám, že do měsíce s tím něco uděláme, pár možností je :) Noční klid nerušíme. Můžete podat stížnost na MÚ nebo na správce bytů, pokud je to v nočním klidu tak policie, ale musí o tom sepsat záznam. Jen bych chtěla aby lidé necházeli majitelé psů do jednoho pytle, jsou i tací, kteří platí řádně poplatky, exkrementy uklízí a stejně vždycky se najde nějakej idiot :-/ i v opačném případě, nelíbí se mi některé rady jako o otrávených buřtech a atd..

vaclav*
hodnocení

0x

Socializace psa, to je ten základní problém, nebudu rozsévat rozumy, je jich tady dost. Mohu jen upozornit ty, které to skutečně zajímá na stránky ing.Dostála: www.psiskolafalco.cz. Tam nejdříve číst v poradně problémy a jeho odpovědi a rady na ně (a že jich tam je dost) a pokud tam nenajdete odpověď na váš problém, pak oslovit ing. Dostála. Chápu, že by to měli číst hlavně chovatelé, ale snad vám pomůže vědomí, že za to skutečně nemůže pes.

jessi*

mám taky pejska taky hodně vyl,a bylo to skrz fenky které zrovna hárali a byli kolem.Máma má taky fenku tu jsme nechali vykastrovat a je tedka klid.

vaclav*

Nesdílím Váš názor, že řešením je kastrace, Je to nevratný hrubý zásah do života psa, který se nemůže bránit. Velmi doporučuji články na Falco, kde je tato problematika podrobně popsána. Věřím, že pokud máte psa za účelem společného života a ne pro Vaší reprezentaci, tak podruhé po přečtení tuto chybu neuděláte. Bohužel chyba byla v socializaci Vašeho pejska, kterou jste nezvládla. Potrestán byl pes. Zdravím Václav.

marenka*

*palec*Václave, pročtení názorů a postojů pana Dostála mému psíčkovi pomohlo k pár šťastným rokům navíc. Ačkoli je monorchid, na kastraci jsem neběžela (ačkoli 9 z 10 rad bylo pro). Jen zbloudilou kuličku hlídáme. ;)

vaclav*

Mařenko nám taky a jsem mu neskonale vděčný (doufám, že kdyby Megy věděla jak to vlastně je, tak by také byla). Tam je to tak jasné, jen to chtít vnímat ... Zdravím V.

hodnocení

0x

Toto je obtížná otázka. A mě zaráží, kolik emocí a zbytečných jedovatostí dovede vybudit. Proč?! Nechejte toho! *bum*mys- natočte to vytí na mobil a jděte dát s majiteli řeč. Vysvětlete jim, že nechcete aby psa utratili, ale ať si poslechnou, jestli se v tomhle nepříjemném kravále dá normálně žít. Ať to vyřeší dříve, než se začnete doopravdy bránit. Nevíte sice jak by to měli vyřešit, je to váš domov, ale takto dál to nelze.*hej*A jen tak na okraj, nechtěla byste si pejska přes den vzít k sobě? Že by k vám chodil jako do školky? *hej*Každopádně s majiteli musíte promluvit. V klidu a pěkně. Na hulvátství a emoce je času vždycky dost. Až když to jinak nepůjde.*jasne*

doplněno 23.05.11 10:36:

Ještě nechápu, proč tolik lidí rozebírá důvody, proč pes vyje. Není to věcí postiženého a ani ji to nemusí zajímat. Ona chce jen ticho ve svém domově. V místě, které má být nejhezčí a nejbezpečnější na světě. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]