Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo kde je normativně upraveno, že se nesmí v nedělí a osvátcích rušit přes den klid. Jde mi zejména o to, že bydlím v činžáku a soused rekonstruje, nicméně mimo pracovních dní, si usmyslel že bude rekonstruovat i v nedělí a ruší mne nadměrným hlukem.
No, pokud vím, tak v zákoně je jenom noční klid. Jinak platí, že soused nesmí hlukem obtěžovat "nad míru přiměřenou poměrům", což je poněkud volná definice a o míře přiměřené poměrům rozhoduje soud, pokud se na něj obrátíte. Ale mám pocit, že některé obce mají vlastní vyhlášky o hlučných pracech o víkendu, tak třeba ta vaše taky?
Lidi a nenapadá vás, že jsou lidé, kteří jindy než třeba právě v tu neděli na podobné práce nemají čas? I u nás byly snahy řešit podobný věci (sekání trávy, řezání dřeva... v neděli) vyhláškou, naštěstí se od toho upustilo. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že raději překousnu sekačku, štěpkovač a podobný věci v neděli, než když se to někdo snaží stíhat v týdnu v 8 hodin večer po práci, kdy se snažíme uspat děti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.