Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit s renovací bytových dveří.
Starý nátěr jsem opálil, aplikoval jednu vrstvu základní syntetické barvy. Do té chvíle vše v pohodě. Po aplikaci první vrstvy vrchního syntetického emailu se mi na jednom křídle dveří objevily v nátěru prasklinky. Druhé křídlo, na které jsem aplikoval stejný postup je v pořádku. Základní vrstva byla dostatečně proschlá (několik dní). Proschlý popraskaný nátěr jsem tedy přebrousil a opět přetřel. Množství prasklinek se však bohužel zdvojnásobilo a nevím co s tím. Barvy používám PRAGOPRIMER.
Další věcí, která s renovací dveří souvisí je výměna zámku. Jedná se o straré dveře k WC a koupelně. Je tam jakýsi vnější zámek s klíčkem, který bych rád nahradil. Bohužel na zadlabání nějakého nového zámku nemám potřebnou šířku dveří. Prostor k zadlabání je cca 17mm široký a zámky, které jsem našel mají šířku min. 20mm.
Nevíte čím by se tento typ zámku dal nahradit?
Díky
Dělají se tzv úzké zámky,koupíš v kovomatu.
doplněno 03.04.11 10:40:Dormass
22/25/30/35/40/45 mm
(22 mm bez možnosti
ovládání střelky klíčem)
Šířka čela
16/20/22/24
Povrchová úprava čela
Matný chrom nebo nerez
Rozměr čtyřhranu
8 mm
Úzký zámek pro rámové dveře s cylindrickou vložkou.
Střelku zámku lze kromě kliky ovládat také klíčem
Závora se vysunuje na jeden západ do vzdálenosti 15 mm. ( vhodné pro úzké profily)
Otočná střelka ( zámek je pravolevý )
Střelka a závora jsou poniklovány
Tělo zámku je galvanizováno s otvory pro průchozí montáž vrchního kování FSB.
Možné dodatečné úpravy na zakázku ( nutno konzultovat s obchodním oddělením )
● Závoru je možné upravovat +/- 5 mm
● povrchová úprava čela zámku Nirosta
● Čelo zámku formované do U ( od zámků s dornem 30 mm )
● PVC ochrana pro zámky s U čelem
● Tichá střelka ( pro zámky s dornem od 25 mm )
● Otvor pro čtyřhran 10 mm
● Svírací otvor pro čytřhran
● Ochrana proti vylomení
● Různé povrchy a materiály čela zámku dle potřeby zákazníka
Díky za tip, teď jsem dveře přeměřoval a šířka na zadlabání vložky je slabých 18mm. Takže i ten úzký 16mm zámek není výhra. Porozhlédnu se ještě po něčem užším. Vzhledem k tomu, že se jedná o dveře do koupelny a WC, tak nepotřebuji nic extra. Nemusí to být klasický zámek s klíčem, raději bych nějaký zámek s možností zablokování kliky zevnitř či nějakým jiným způsobem zamykatelný.
Taky by šla dát v místě zámku s určitým přesahem příplata-ještě jedna deska.Potom by bylo jedno co za zámek se tam dá.Dal bych to zevnitř na šrouby do dřeva a lepidlo Herkules.
To by šlo, ale už by to nebyly pěkné dveře. Zámek nějak pořeším, teď ještě pořešit ten nátěr...
Fajn,ona se ta příplata udělat třeba okrasná,nátěr nevím,asi tam někdo před lety něco zmrvil a nyní se to objevilo.Snad by to stačilo vybrousit hlouběji a překytovat...
Já myslím žeby ta příplata mohla být zároveň s krajem zámku,vyšlo by to.Nakonec,nebylo by to lepší nechat být?Ono to zase může být časem stylové?
Dveře jsou fajn, masivní a po novém natěru budou jako nové.
Zámek pořeším buď tímto:
" Economic 50/16 se samostatnou střelkou". Ten má čelní stranu širokou 16mm a pro zabudování stačí 13mm.
Nebo si ještě pohrávám s myšlenkou se na zámek vykašlat a do futra zapracovat nějaký válečkový neodymový magnet, který by mi dveře spolehlivě udržel. Magnet i protikus bych pěkně do futer a dveří zapracoval, přetřel, nic by nebylo vidět a pokud zvolím silný neodymový magnet, tak to musí i držet.
Na dveře bych pak del jen nějaké okrasné koule, či jiný tvar držátka. Zevnitř nějakou zástrč na zamknutí.
Ten 3425 máme u kuchyně,je starý asi 60let a dokonce funguje.Ten magnet jsem měl na verandě na dveřích proti mouchám.Ale nic moc ,držel hodně a děcka nemohly otevřít,což tedy u záchodu dobré není.Ale jsou tam na té adrese velmi tenké zámky co se hodí.
Dřěvo je třeba po opálení uzavřít penetračním nátěrem na dřevo.Je možný totižto,že po opálení ještě zůstaly ve dřevě nasáklí zbytky barvy a nový nátěr se s nima třeba nekamarádí.Takže znovu opálit,napenetrovat a výsledek by měl být podle očekávání.
Zdravim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.