Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o pomoc s výpočtem kolik budu potřebovat obědnat betonu na základy. Stavba je obdélníková.
Délka 4,40m šířka 2,90m Šířka základu 40cm hloubka 50cm
Prosím také o postup výpočtu-pro příště. Děkuji.
Jestli jsou uvedené rozměry měřené po VNĚJŠÍM obvodu základu, pak mi to vychází na 2,6m3. Samozřejmě za předpokladu dokonale rovných stěn výkopu a dna . Raději objednat o trochu více a připravit si místo kam přebytek vysypu.
Postup:
(4,4 x 2) x ( 0,4 x 0,5 ) + [ 2,9 - (0,4 x 2) ] x ( 0,4 x 0,5 )
výraz 0,4 x 2 je dvojnásobek šířky základu a odečítám ho od kratší stěny proto, že objem rohů je už zahrnutý v prvním výrazu - výpočet objemu delších stran. Výsledek kolegy nade mnou by platil v případě, že rozměry základů by byly měřené jejich středem.
mne udivuje jenom, že hloubka základu jenom 50 cm to přece není nezamrzná hloubka raději kopnout více aby Vám to nezvedlo
Děkuji všem moc za odpověd.
Hloubka je dostačující. Bude to lehká stavba, je to v lese kde je velmi tvrdá zem a suchá. Dělal jsem vedle něco podobného a po několika letech se to nehlo,tak snad to bude dobré.Toto bude přístavek.
jsem bagrista kopu zaklady dle vykresu a není dane nikde že zaklad musí být v nemrznoucí hloubce,je duležite se držet vykresu kde se udava tvrdost zeminy,poměr kameniva v zemině(popř velikost kameniva)průtok vody zakladama a stojíci voda a procenta vlhkosti.setkal jsem se i s vykopem zakladu kde se kopalo 30-40 cm na zaklady to byl tvrdy povrch sam kamen a nešlo do toho ani zahrabnout lžící,ale zase taky se kopou zaklady do 1.5 - 2 metry pokud je tam velka vlhkost měkka hlína atd...takže není nikde dane kolik je to individualně dle situace terenu a hlavně vykresu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.