Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou omitku do sklepa?

Od: mh* odpovědí: 6 změna:

dobry den poradi mi nekdo jakou omitku do sklepa?mam na mysli tak aby byla prodysna.jak se da takova omitka rucne namichat nebo kde koupit

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Já jsem zastáncem používání prověřených a rozšířených stavebních systémů. Jestli je pro Vás drahé použít systémové řešení, tak tam nedávejte žádnou omítku, cihly očistěte nakonec ocelovým kartáčem a jako finálku natřete nějakou penetrací. Vypadá to celkem dobře, , difuzně je to otevřené a tak to bude celkem bez problémů odpařovat vlhkost do sklepních prostorů. Nezapoměňte na účinné větrání. Ale to musíte mít při jakémkoliv řešení. Snad jedině, kdyby ta stěna byla naprosto suchá, tak by to nebylo tak moc důležité, ale správná intenzita větrání je důležitá pro odvod vzdušné vlhkosti a je celkem jedno, kde se ta vlhkost vezme. S pozdravem Laďa

mh*
hodnocení

dobra dekuji vsem za rady

patronka*
hodnocení

1x

Prodyšná je sanační omítka na př. značka SAKRET. Míchá se ručně, nejlépe míchacím nástavcem na vrtačku, až získá krémovitou konzistenci. Běžně se dělají tři vrstvy - podhoz (špric), vlastní omítka a štuk. V případě sklepa není ani štuk nutný, je to vlastně povrchová úprava před nátěrem. Prodává se pytlovaná ve stavebninách i v různých Bau .. marketech. Je sice o něco dražší než běžná omítka, ale zaručuje prodyšnost. Pokud budete omítku natírat, vhodná je silikátová barva. Patronka

doplněno 02.04.11 20:22:

Podobně jsme taky před lety uvažovali a dopadlo to tak, že jsem musela velkou část omítky oklepat (omlátit) a nahradit omítkou sanační. Nemyslím, že by to byla zbytečná investice, to raději ušetřím někde jinde, konečně mám chaloupku jak z cukru. O Rawenitu jsem tu teď četla poprvé, našla jsem na intu kontakt, po neděli se na to pojedu pořádně zeptat a případně sem dám další info. Patronka

mh*
hodnocení

dekuji za radu,ale je to dost drahe nevite jak se da takova prodysna omitka namichat rucne?

jabraka*
hodnocení

1x

Nic bych nevymýšlel.Ta pytlovaná sanačka je ideální.Není to zase tolik peněz a je to jistota.Receptura je profesionální a pokud se původní stěna zbaví zvětralých vrstev a plísní,je to na hodně let.

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den sanacka je moc draha kupte rawenit na michacku na dve kolecka se dava jeden velkej panak a min vapna nez klasicky je to v navodu na flasce pisek nesmi byt moc hlinity nebo jilovej pozor na to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]