Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem bazén BestWay 244x66 a nevím, jakou chemii na úpravu vody mám zakoupit. Bazén má kartušovou filtraci. Prosím poraďte. Děkuji
doplněno 03.04.11 18:58:jěště bych se chtěl zeptat, jak ohřát vodu, abych nemusel kupovat pískovou filtraci, neboť kartušová filtrace kapacitně nezvládne kolektory
Dobrý den. Základem bývá plovák, do kterého se vkládají chlorové tablety, které se většinou dělají v provedení triplex, nebo dokonce kvadro. To znamená, že je tam zastoupena složka desinfekční , složka algicidní, složka stabilizační a vločkovač, čili se jedná o všechno v jedné tabletě. Aby toto spolehlivě fungovalo, musí udržovat Ph bazénové vody v požadovaném rozsahu, k čemuž opět slouží granule, které Ph buď zvýší, nebo Ph sníží. Vločkovač způsobí nabalování mikroskopických nečistot do vloček, které klesnou na dno. Na odstranění tohoto sedimentu potřebujete vysavač, který jednoduše napojíte do sacího otvoru té kartušové filtrace. Desinfekci pomocí UV záření nezmiňuji, ta je investičně dražší, jak celý bazén BestWay. A ještě na závěr - jakou značku té chémi si pořídíte, zvolte podle dostupnosti. Všechno, co má v sobě chlór, je na jedno brdo. Každý výrobce doporučuje nekombinovat přípravky od růžných výrobců. Já používám CTX. Ješrě je vhodné mít tabletový testet vody. Takže možností je dneska celá řada. S pozdravem Laďa
crazim® už pár let používám tuto (foto) a naprostá spokojenost. Tablety vydží na jednu sezonu a ještě jedna zbude (3,66x91). Jinou chemii už nepoužívám a voda je krásně čistá. virive-bazeny.cz/... já ji kupuji v Mountfieldu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.