Nejste přihlášen/a.
Dobry den.Provedl jsem rekonstrukci domu svepomoci a misto protipozarnich dveri jsem postavil pricku ze sadrokartonu.Pri pozadani o kolaudaci na MU mi bylo zdeleno,ze na tuto pricku potrebuju jakysi certifikat o pozarni odolnosti 15min.Lepsi doklad od odborne firmy,ze mi tu pricku montovali.Samozdrejme,ze jsem ji delal sam a ted nevim co Mestskemu uradu predlozit.Nevite prosim kde by sel podobny certifikat stahnout?Nebo mohl by mi nekdo poskytnout doklad o montazi?Je to klasicka konstrukce na plechovych profilech.Dekuji.
Dobrý den. Tak zde jste si asi nevědomky vyrobili problém. Některé věci lze dělat svépomocně - třeba instalaci protipožárních dveří do protipožární zárubně. To lze udělat proto, že ty dveře i zárubně mají samy o sobě ten protokol, čili certifikát, kde jsou uvedeny veškeré zákonem požadované údaje. Zatím, co u SDK desek to není, protože protipožární odolnost je danná až konstrukcí stěny. A proto to musí dělat autorizovaná firma, která nese garanci, že plánované složení stěny pro určitý požadavek požární odolnosti je splněn. Pro představu, je to jiné u stěny, s různě silnými profily, s různou tloušťkou tepelné izolace a s různým počtem vrstev opláštění. Je samozřejmé, ža se na takové konstrukce použije impregnovaný ( červený ) sádrokarton. S pozdravem Laďa
No jo, jak už bylo řečeno, tam, kde jsou nějaké certifikované prvky, si v podstatě sám nic udělat nemůžete. Protože sám si výsledek potvrdit nemůžete a těžko seženete někoho, kdo by se pod Vaši práci podepsal a převzal za ni zodpovědnost.
Jinak něco o odolnosti sádrokartonů píšou třeba tady
a samozřejmě záleží na konkrétním provedení příčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.