Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Namalovat či fototapeta?

Od: klima® odpovědí: 5 změna:

Vybrala jsem si jeden obraz (motiv), který bych si chtěla dát na jednu stěnu pokoje. Je tam cihlová zeď, malovaná (ne tapety). Nevím ale, jak "aplikovat" tento můj vybraný obraz na tuhle zeď. Chtěla bych aby to nebylo moc drahé, ale zároveň aby to bylo co nejvíc podobné originálu. Tudíž nevím, jesti je lepší fototapeta nebo si někoho najmout, aby to namaloval. Je to docela složité, takže já sama bych to nezvládla. Dívala jsem se k jedné firmě a tam by mě to stálo 4000,- což mi přijde docela hodně...

Namalovat či fototapeta?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Fototapety jsou dobrý nápad,ale asi tento obraz se tu nenajde.Nalepit je to vcelku jednoduché,je třeba dodržet přesný postup.Zeď musí být v každém případě vystěrkovaná finální stěrkou,pokud to není sádrokarton.Pak se připraví jednotliv díly fototapety(je tištěna na archy)a rozměří se na stěně.Lepidlo se nanese válečkem stejně jako na tapetu,a nechá se působit u každého dílu stejnou dobu(5 minut)aby se natáhl vždy o stejný rozměr.Jinak by se rozjel soutisk.

To bys zvladla sama.

JABRAKA

doplněno 02.04.11 11:19:

Našel jsem webstránku kde lze objednat skoro vše.

obrazynamiru.cz/...

hodnocení

Ano, tohle vím. Samotné nalepení zvládneme, ale tady jde o výrobu fototapety na míru. Přesně podle tohoto obrázku. Výroba by u jedné firmy stála ty 4000 kč, ale to mi přijde moc, proto bych ráda věděla, jestli není jiná firma, která to udělá levněji nebo jestli je lepší objednat si někoho, kdo mi to namaluje normálně barvami přímo na stěnu.

doplněno 02.04.11 11:22:

Velikost by měla být asi 3x2 metry (přes celou stěnu).

patronka*

I kdyby se Vám podařilo tento motiv umístit na stěnu, moc si ho neužijete, protože skončíte u Chocholouška. Nedělám si legraci, ale každý psycholog Vám potvrdí, že podobné malůvky podporují agresivní myšlení. Je-li to účel tak budiž, ale stejně se Vám brzo okouká. Jestli to opravdu chcete a k tomu ještě levně, tak si kupte akrylové barvy, pár štětců, měkkou tužku a hurá do toho. Tužkou a s metrem v ruce si udělejte předkreslení a pak si zařádíte se štětcem. Jak se na to dívám, ani se moc pokazit nedá a navíc budete mít dobrý pocit z vlastnoručního díla. Až se vám to líbit přestane, namalujete si něco jiného a za pár korun. Patronka

hodnocení

0x

Viděl jse před několika lety něco podobného v Mikulově ve starém domě. Firmu si nepamatuji. Obraz si promítal na stěnu, načrtával základní kontury a pak barvami maloval přímo na připavený podklad. Zeptejte se v nějaké restaurátorské dílně. Určitě Vám poradí.

hodnocení

Hm, tak já se tedy ještě poptám. Asi nakonec budu muset TARDIS nakreslit staticky a ne v pohybu. A tenhle obraz u mne vyvolává právě pozitivní myšlenky :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]