Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt v OV.práva a povinnosti

Od: romaleromale* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím,kde naleznu odkazy o bytu v OV.Jedná se o práva a povinnosti.

Z ubytovny chtěli vytvořit bytové jednotky,ale jak jsme zakoupil byt opět z to ho udělali ubytovnu.A nyní nám jenom určují povinnosti a když se snažím bráním nemám úspěch.

Děkuji Roman.

doplněno 01.04.11 17:23:
Doplním:Jedná se o jednoho vlastníka.Majitel celé ubytovny.On má 50 bytů a mi máme dva byty,který je zapsán na katastru nemovitostí.On to předal realitce,která mu vše spravuje.Týká se to věci,že jsem zprovoznil dveře,aby se ta chodba zamykala(zabezpečil jsem chodbu),dal jsem dispozici klíč,aby si ho mohli udělat pro nájemníky,kteří tam budou bydlet,ale oni nakázali,že do to nebudou investovat.Nařídili,že to bude odemčené(nevím jak se bránit ).Na té chodbě jsme dva vlastníci,kteří to koupili a zbytek je ubytovna.Na té chodbě je celkem 6 bytů z to ho 2 jsou v OV.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

1x

romaleromale, máte to trochu zmateně napsané ale jestli tomu rozumím, tak byty má majitel ubytovny, Vy a ještě nějaký Váš soused? Když píšete "Na té chodbě jsme dva vlastníci,kteří to koupili a zbytek je ubytovna"?

pokud máte byt v OV a tedy jste jej koupili od původního valstníka všech bytů,patrně byste měli mít Stanovy Společenství vlastníků. Na první shůzi by měl být zvolený Výbor za účasti notáře a pořízen notářský zápis . Trochu bude problém v tom, že jste tam vlastně nyní pouze tři vlastníci, z toho jeden má většinový podíl a tedy Vás vždycky přehlasuje. Realitka Vám vykonává patrně pouze správu a údrždu domu ( za to si inkasuje peníze z fondu oprav).

Pokud Stanovy zatím nemáte schválené , platí pro SVJ vzorové Stanovy.

nemovitosti-sprava.cz/...

Karina

Společenství vlastníků jednotek vzniká v domě s nejméně pěti jednotkami, z nichž alespoň tři jsou ve vlastnictví tří různých vlastníků. Z popisu situace není jasné, zda jsou podmínky pro vznik SVJ splněny. Dva byty tam jsou jistě - a ostatní část ubytovny? Kdoví jaky vypadá prohlášení vlastníka budovy.

hodnocení

0x

Trošku nejasný dotaz. Je třeba napsat - kdo je vlastníkem ubytovny, kolik je tam bytů v OV, máte byt zapsaný k katastru nemovitostí, kdo vám určuje povinnosti a čeho se týkají?

romaleromale*
hodnocení

Doplním:Jedná se o jednoho vlastníka.Majitel celé ubytovny.On má 50 bytů a mi máme dva byty,který je zapsán na katastru nemovitostí.On to předal realitce,která mu vše spravuje.Týká se to věci,že jsem zprovoznil dveře,aby se ta chodba zamykala(zabezpečil jsem chodbu),dal jsem dispozici klíč,aby si ho mohli udělat pro nájemníky,kteří tam budou bydlet,ale oni nakázali,že do to nebudou investovat.Nařídili,že to bude odemčené(nevím jak se bránit ).Na té chodbě jsme dva vlastníci,kteří to koupili a zbytek je ubytovna.Na té chodbě je celkem 6 bytů z to ho 2 jsou v OV.

buss
hodnocení

0x

OV jako v Ostravě? Vůle vlastníka .. tak prodat byt.

hodnocení

0x

Je třeba vycházet z listu vlastnictví, kde je uvedeno, co vše je součástí bytu. Předpokládám, že váš je pouze byt a chodba je ve výlučném vlastnictví majitele budovy. Pak nemáte právo do tohoto vlastnictví zasahovat. Chápu, že vám jde o bezpečí, neboť po ubytovně se mohou pohybovat různé existence. Pokud však majitel budovy vaše argumenty nepřijme a nedojde mezi vámi k dohodě, tak v této věci nic nenaděláte.

jabraka*
hodnocení

0x

ROME:

Pleteš to.

Nemovitost má podle tebe dva vlastníky s poměrem vlastnictví bytů 50 : 2?Pak se jedná o spoluvlastnictví.Správa domu je stanovena podle zákona pro dva vlastníky.Rozhodování o správě majetku je dáno poměrem 50:2.Bude to dělat problémy.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Je to zpatlané, ubytovna, tam 50 bytů a 2 byty..., jak je to zkolaudované, to je činžák o 52 bytech? Byt ve vlastnictví, není to spíše v nájmu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]