Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu _ mám u domku přistavěnou verandu, která je ze tří stran zděná, přední stěna je tvořena železnou konstrukcí a makrolonem.
Dobrý den. To že se Vám rosí konstrukce je způsobeno nízkou povrchovou teplotou té konstrukce. Ta teplota je nižší jak je rosný bod vodní páry obsažené ve vzduchu, který je v té verandě. Nízká porchová teplota je zase zapříčiněna teplenými mosty, které jsou velké jak Brno a typuji, že v zimě se to pouze nerosí, ale přímo namrzá. Jak z toho ven, není snadné, protože je to totálně špatně řešené od samého začátku. Mě napadají pouze taková nastandartní řešení, která uvádím na přiloženém náčrtu. Tedy pokud tu Vaši konstrukci máte takovou, jak jsem nakreslil. Jinak to poslední řešení dole se dá realizovat i půleným pouzdrem na tepelné izolace potrubí, ale nevím, kde ho seženete. Není to až tak běžný artikl. Odkaz : isover.cz/... dělá se toho celá velikostní řada a stačí si vybrat. S pozdravem Laďa
rosení se také zabrání pokud tam budou ty stěny dvě (dvojí makrolon s mezerou vzduchu), tím předpokládám, že se změní teplotní poměry na konstrukcích a nebude docházet k rosení v takové míře. podobně okna - jednoduché rosí se velmi, dvojitá rosí se méně, jen příkladem.
Dobrý den. Ona se ta voda nesráží na Makrolonu, ale na těch sloupcích. Čili problém je v tepleném mostě a pokud by se druhá stěna udělala stejně blbě, tak by se ta voda srážela také, ale o poznání méně. Mělo to být asi nějak podobně, jako je na náčrtu. S pozdravem Laďa
doplněno 31.03.11 13:17:kam se poděl ten náčrt?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.