Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosil bych o radu se spodní vodou .Od vánoc zápasím s vodou ve sklepě,zkoušel jsem i vodárny kvůli přípojce vody zda není prasklá,ale opět nic.Je to starý rodinný dům a trochu ho rekonstrujeme. Možná jsou prasklé drenážové trubky,ale chtěl bych vědět jak hluboko vykopat a položit nové. Děkuji za odpověd´Radek Srříž
0x
Mně dělá tohleto voda ze studny asi 3m od domu.Když je plná tak prosakuje voda pod dům.V létě je snížená hladina a tak to nedělá.Stačí z ní odčerpat vodu asi metr a je ve sklepě sucho asi 14 dní.Udělal jsem ve sklepě jímku,abych nemusel chodit ke studni kolik je v ní vody.Pokud máš dům ve svahu ,jsou drenáže schopny vodu odvést.Dávají se asi 1/2m hluboko a 1/2m od sebe.Pokud je spodní voda tak vysoko,pomůže jen sklep opustit,čerpání nemá efekt.Jeden známý zadělal zem betonem a folií a voda mu udělala v prostředku obrovskou bouli .Beton to neudržel.
0x
Dobrý den. Bez dalších doplňujících informací se nemůžete dočkat žádné relevantní rady. Co mohu naprosto vyloučit, jsou ty prasklé drenážní trubky. Pokud je máte v okolí domu a mají odvádět spodní vodu, tak by se naopak mohlo jednat o naprosto opačný problém, a to je ucpání těch trubek a tím ukončení funkčnosti drenážního systému. To by mělo za následek zvýšení hladiny spodní vody a průsaky do Vašeho domu. Ale to jsou ode mne pouhé spekulace. Spíše bych si zkontroloval rozvody vody ve Vašem domě a to pomocí vodoměru. Při uzavření všech odběrných míst musí být průtok vodoměrem abslutní nula. A je potřeba to zkoumat aspoň hodinu, jestli se náhodou něco nenatočí. A prasklé vodárenské potrubí není nic nenormálního a je to kolikrát takový gejzír, že to trhá vozovku. Takže těch možností je celá řada a Vy je musíte postupně vylučovat. Jedním z předpokladů je vědět, jaké byly stavy a poměry ve sklepě před započetím rekonstrukce a tudíž, jestli ta rekonstrukce není hlavní příčina Vašich problémů. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.